Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€ 4 / € 2 voor SG-pashouders / gratis voor studenten

Brexit, Trump & de Nederlandse economie

Laura van Geest

De dreiging van een mondiale handelsoorlog, de aanstaande Brexit en het America First-optreden van Donald Trump illustreren dat de economische grenzen tussen landen weer meer gesloten lijken te raken. Het zijn tekenen dat de globalisering onder druk staat.  Maar hoe zit het eigenlijk met de voor- en nadelen van globalisering, wie zijn in de moderne wereldeconomie de winnaars en verliezers? Terwijl de meeste politici en economen vooral de voordelen van globalisering blijven zien, lijken veel burgers minder te geloven in steeds opener economische grenzen. Hoe zit dit en wat zeggen de cijfers over Nederland? Laura van Geest, directeur van het Centraal Planbureau (CPB), geeft antwoord op deze vragen, met speciale aandacht voor de positie van Nederland.

Deze lezing biedt een unieke mogelijkheid om één van de belangrijkste economische beleidsadviseurs van ons land te horen over de gevolgen van de moderne globalisering voor Nederland en Europa. Harry Garretsen, hoogleraar International Economics & Business aan de RUG, reageert.

Laura van Geest is directeur van het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB is de instantie bij uitstek die in Nederland de economische beleidsdiscussie van een kwantitatieve onderbouwing voorziet. 

Zie ook

Pre-Premiere screening of
With an introduction and Q&A by Tom Postmes
The Stanley Milgram Story
English

In 1961, famed social psychologist Stanley Milgram conducted a series of radical behavior experiments that tested ordinary humans willingness to obey authority.

De wereld na corona
Nederlands

Op ons programma stond op 17 maart het interview 'Grote Verwachtingen' met Geert Mak gepland. Helaas moesten we deze avond door het coronavirus annuleren.