Dwarse Boeken - Auteur ontmoet critici
Marjan van Noort, Janneke Plantenga
Datum: 
donderdag 17 december 2009 - 14:30
Locatie: 

Hoewel vrouwen gemiddeld genomen hoger zijn opgeleid, neemt het aantal vrouwelijke hoogleraren en topvrouwen in het bedrijfsleven maar heel langzaam toe. Veel feministen nemen aan dat een denkbeeldig glazen plafond vrouwen op weg naar de top tegenhoudt.

joomla_id: 
344
Olaf Vos en Frank den Hollander
Datum: 
dinsdag 15 december 2009 - 11:15
Locatie: 

Soms zijn er heel simpele, bijna voor de hand liggende oplossingen voor lastige problemen of alledaagse ongemakken. Vaak ontstaan ze in een flits, onder de douche, aan de bar of in de trein.

joomla_id: 
360
Everything you always wanted to know about...
Ronald Rovers
Datum: 
maandag 14 december 2009 - 14:15
Locatie: 

Is Quentin Tarantino een over het paard getilde postmoderne cinefiel of een belangrijke regisseur met een eigen verhaal? Of allebei? En wat is dat eigen verhaal dan?

joomla_id: 
371
DwarsDiep debat
Kolencentrale, goed idee?
Henk Moll, Catrinus Jepma, Siegbert van der Velde, Desmond de Vries
Datum: 
vrijdag 11 december 2009 - 9:00
Locatie: 

In december is Kopenhagen even het centrum van de wereld. Honderden ministers en regeringsleiders zullen zich buigen over een nieuw klimaatakkoord dat wereldwijd de CO2-uitstoot moet beperken.

joomla_id: 
348
DwarsDiep debat
Wanneer gaan we met pensioen?
Paul Ulenbelt, Marc Heemskerk, Jaap Borg
Datum: 
vrijdag 27 november 2009 - 14:45
Locatie: 

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog naar 67. Tenminste, dat geldt voor de jonkies onder ons. Erg?

joomla_id: 
345
Datum: 
donderdag 26 november 2009 - 10:30
Locatie: 

Empathie - het vermogen om de emoties van anderen te kunnen meevoelen en de situatie van anderen te begrijpen - is een zeer oude verworvenheid die zich in ons lichaam én in onze geest heeft genesteld, en waardoor we als soort hebben kunnen overleven.

joomla_id: 
391
Kunst & Geschiedenis | Trends | Werking
Datum: 
dinsdag 24 november 2009 - 10:15
Locatie: 

Het woord ‘drugs’ roept direct allerlei reacties op en is altijd goed voor verhitte discussies. Of je nu zelf wel eens wat hebt gebruikt, mensen kent die regelmatig een pilletje nemen of de verhalen alleen uit de krant kent, je hebt er in elk geval een mening over.

joomla_id: 
390
Kenniscafé Groningen
Over interculturele communicatie
Jeanine Deen, Bram Neuijen, Lida van den Broek
Datum: 
donderdag 19 november 2009 - 9:45
Locatie: 

No borders! The World is Flat! Think Global! Wie wil meetellen in de 21ste eeuw, denkt en handelt internationaal. Regelmatig ontmoeten we mensen uit andere culturen.

joomla_id: 
352

Pagina's