Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet
Datum: 
dinsdag 14 december 2010 - 14:00
Locatie: 

De mier dacht aan de tijd, de zon, de lucht, de zomer, potten honing, verjaardagen, verdriet, mos, de geur van de den. Zou dat allemaal voorbijgaan? dacht hij. Of niets daarvan? ‘En wij,' vroeg de eekhoorn opeens, 'zouden wij ook voorbijgaan?' 

joomla_id: 
304
Everything you always wanted to know about...
Rob H. Henning
Datum: 
maandag 13 december 2010 - 13:00
Locatie: 

De wens om een winterslaap te beginnen bekruipt ook veel mensen als de dagen korten, de temperatuur daalt en egels door de bebladerde tuin schuifelen. Het klinkt zo gek nog niet: net als de egel een aantal maanden de stofwisseling op een laag pitje en lekker slapen. En daarna gezond weer op.

joomla_id: 
292
Kenniscafé Groningen
In Kunst en Design
Jaap Top, Rinus Roelofs, Roland Nikolic
Datum: 
donderdag 9 december 2010 - 10:45
Locatie: 

Wiskunde is overal om ons heen, van architectuur tot screensaver, en van broccoli tot sneeuwvlok. Wiskunde lijkt vooral het terrein van ijzeren regels, harde logica: 1 + 1 = 2 en niets anders.

joomla_id: 
298
Door het Oog van de Filosofie
Sebastien Valkenberg
Datum: 
woensdag 8 december 2010 - 14:00
Locatie: 

Hoe vaak hoor je niet zeggen dat geld niet gelukkig maakt? Eerder dan een uitspraak is hier sprake van een slogan, die nauwelijks nog beargumenteerd hoeft te worden. Als iemand dan toch op zoek gaat naar argumenten, blijken die te wijzen in de richting van de omgekeerde stelling.

joomla_id: 
283
Amos Guiora. Co-speaker: Marcel Brus
Datum: 
maandag 6 december 2010 - 15:30
Locatie: 

Balancing national security and individual rights is the most significant issue faced by liberal democratic nations in developing an effective and legal counterterrorism strategy.

joomla_id: 
305
Hanze Lezing
Waanbeelden of signalen van buitenaards leven?
Coen Vermeeren
Datum: 
woensdag 1 december 2010 - 12:30
Locatie: 

UFO's worden in de volksmond nog gemakkelijk terzijde geschoven als onzinnige fantasieën, spinsels van idioten en fantasten, maar feit is dat er veel betrouwbare bronnen zijn die 'iets' gezien hebben. Wat voor 'iets'? Over welke feiten hebben we het precies?

joomla_id: 
302
Thierry Baudet. Coreferent: Frank Ankersmit
Datum: 
woensdag 24 november 2010 - 10:30
Locatie: 

Volgens politiek commentatoren heeft Nederland met Rutte 1 haar meest conservatieve regering van de afgelopen veertig jaar gekregen. In het maatschappelijk en filosofisch debat wordt regelmatig gesproken over 'conservatieven' en 'conservatisme'.

joomla_id: 
313
Datum: 
dinsdag 23 november 2010 - 12:45
Locatie: 

Religion is a pervasive cultural phenomenon. The desire to provide meaning and coherence to otherwise random and chaotic events in our lives seems an intrinsic human need.  Moreover, religious belief is an extremely powerful motivator of human behaviour.

joomla_id: 
306
Writing Cultural Histories
Thomas W. Laqueur
Datum: 
maandag 22 november 2010 - 10:45
Locatie: 

The ancient Greek Philosopher Diogenes the Cynic was perhaps the first to tell the plausible and, at the same time, impossible truth that the dead human body really is nothing, irrelevant to itself and to the world of the living.

joomla_id: 
314
Everything you always wanted to know about...
Benno Roozendaal
Datum: 
maandag 15 november 2010 - 14:15
Locatie: 

Wat is stress? Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we er het beste mee omgaan? Stress heeft een belangrijke invloed op ons geheugen. Zo kunnen we stressvolle of emotionele gebeurtenissen langer, maar vooral beter, herinneren.

joomla_id: 
293

Pagina's