Overslaan en naar de inhoud gaan

Gastschrijvercolleges Marijke Schermer

Nederlands

--- Alleen voor RUG-studenten ---

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en werkcolleges voor studenten die hun schrijftalent verder willen ontwikkelen. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.

In de werkcolleges wil Marijke Schermer aan de gang met alle onderwerpen die ze tijdens de openbare avonden behandelt. Je zult dialogen schrijven, personages maken en ze in situaties brengen, (hardop) lezen wat er staat en wat er niet staat en wat er nou eigenlijk staat. Er zijn opdrachten voor korte teksten, je kunt per les iets produceren, maar er is ook de mogelijkheid langer aan een tekst door te werken en die in de werkcolleges te blijven bespreken.

Data/tijd/plaats
13, 20, 27 september; 4, 11, 18 en 25 oktober; 15 november. Van 11.00-13.00 uur, Oude Kijk in ’t Jatstraat 26 (Harmoniecomplex) Groningen. Zaal wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Aanmelding
Aanmelding per e-mail bij Annemieke Koning: a.m.koning@rug.nl.

Er kunnen maximaal 16 studenten deelnemen aan de werkcolleges: acht letterenstudenten en acht studenten van buiten de Letterenfaculteit. Studenten kunnen zich aanmelden met een korte geschreven motivatie en vermelding van hun studie. Voor de werkcolleges en het bijwonen van de publieke avonden staan 5 ECTS (vrije ruimte).

Foto: Annaleen Louwes

14-06-2022

Zie ook