Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
In serie
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-/gratis voor studenten en SG-kortingspashouders

Documentaire: Lone Twin

Anna Van der Wee

Toen ze twintig was, verloor regisseur Anna Van der Wee haar tweelingbroer. Dit drukte een zware stempel op haar latere leven. Door de band tussen tweelingen te onderzoeken, hoopt ze te ontdekken wat het betekent om een tweeling te zijn, en wat je verliest als één van de twee sterft. De rode draad in de documentaire Lone Twin (Anna Van der Wee, België/Canada 2011, 71 minuten) zijn de gesprekken die ze voert met belangrijke mensen uit haar eigen leven. Tweelingen hebben een band die mensen al eeuwenlang fascineert. Ze delen iets dat verder gaat dan een gewone relatie; een onvoorwaardelijkheid die je bij een partner zelden vindt. Van der Wee reisde de wereld over en sprak een groot aantal tweelingen en deskundigen. Het resultaat is een heel persoonlijk zoektocht, waarin ze uiteindelijk het antwoord vindt op haar vraag. Eens een tweeling, altijd een tweeling. Ook al blijf je alleen achter.

Anna Van der Wee is een  Belgische filmproducent en regisseur die diverse internationale prijzen won voor haar televisieprogramma’s en documentaires. Ze maakte onder andere documentaires over de Belgische kunstenaar Panamarenko (2006), dyslexie (2001) en de genocide in Ruwanda (1996). In 1995 richtte ze haar bedrijf Wild Heart Productions op, met een vestiging in Canada en België, dat actuele en vloedrijke prograama’s maakt die wereldwijd vertoond worden.

Ook in deze serie

Zie ook

Inleiding Jos de Keijser
Documentaire en nagesprek
Nederlands

Bij de anonieme hulpdienst 113Online praten vrijwilligers met mensen die zelfmoordgedachten hebben.

Rui Tavares
Breaking the Spell of the European Economic Crisis
English

The ongoing economic depression has exposed the political, institutional and regulatory weaknesses of the European Union.