Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
In serie
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-/gratis voor studenten en SG-kortingspashouders

Documentaire: Lone Twin

Anna Van der Wee

Toen ze twintig was, verloor regisseur Anna Van der Wee haar tweelingbroer. Dit drukte een zware stempel op haar latere leven. Door de band tussen tweelingen te onderzoeken, hoopt ze te ontdekken wat het betekent om een tweeling te zijn, en wat je verliest als één van de twee sterft. De rode draad in de documentaire Lone Twin (Anna Van der Wee, België/Canada 2011, 71 minuten) zijn de gesprekken die ze voert met belangrijke mensen uit haar eigen leven. Tweelingen hebben een band die mensen al eeuwenlang fascineert. Ze delen iets dat verder gaat dan een gewone relatie; een onvoorwaardelijkheid die je bij een partner zelden vindt. Van der Wee reisde de wereld over en sprak een groot aantal tweelingen en deskundigen. Het resultaat is een heel persoonlijk zoektocht, waarin ze uiteindelijk het antwoord vindt op haar vraag. Eens een tweeling, altijd een tweeling. Ook al blijf je alleen achter.

Anna Van der Wee is een  Belgische filmproducent en regisseur die diverse internationale prijzen won voor haar televisieprogramma’s en documentaires. Ze maakte onder andere documentaires over de Belgische kunstenaar Panamarenko (2006), dyslexie (2001) en de genocide in Ruwanda (1996). In 1995 richtte ze haar bedrijf Wild Heart Productions op, met een vestiging in Canada en België, dat actuele en vloedrijke prograama’s maakt die wereldwijd vertoond worden.

Ook in deze serie

Zie ook

Michèle Lamont– co-speaker Rafael Wittek
English

In many Western societies, social status and impact are determined by personal success in terms of level education, career, money and possessions.