Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Goede leiders in onzekere tijden

Janka Stoker, Harry Garretsen en Koen Schuiling

In sneltreinvaart verandert de wereld om ons heen en de onzekerheid over hoe het verder moet is groot: de gevolgen van de pandemie, een oorlog in Europa en de groeiende lijst met grote verandervragen over het klimaat, de zorg of de arbeidsmarkt. Wat doet een crisis met het gedrag van leiders? Vragen onzekere tijden om ander leiderschap? En waarom zijn leiders vaak slecht in staat om zelf te veranderen?

Janka Stoker en Harry Garretsen laten zien hoe leiders en hun volgers, zowel in organisaties als in de politiek, omgaan met crisis en onzekerheid, en wat dit betekent voor goed leiderschap. Met voorbeelden van inspirerende leiders als Jacinda Ardern, Paul Polman en Volodymyr Zelensky. Koen Schuiling reflecteert vanuit zijn rol als burgemeester van Groningen op leiderschap in crisistijd.

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Harry Garretsen is aan diezelfde faculteit hoogleraar Internationale Economie en Bedrijfskunde. Beide zijn directeur van het RUG-expertisecenter In the LEAD. Dit centrum houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en advies over de effectiviteit van leiderschap.

Koen Schuiling is een Nederlandse bestuurder en VVD-politicus. Sinds 30 september 2019 is hij burgemeester van Groningen.

Na afloop signeren Janka Stoker en Harry Garretsen hun nieuwe boek in de stand van Van der Velde Boeken tijdens een feestelijke borrel, waarvoor iedereen is uitgenodigd.

Zie ook

Alex Brenninkmeijer
Nederlands

De roep om moreel leiderschap is actueel. President Trump won als alfamannetje de verkiezingen en laat zich van dag tot dag gelden.