Skip to main content
Theme
Nederlands
Location

Groninger Forum
Hereplein 73
Groningen
Netherlands

Tickets
zijn uitberkocht!

Groningse Nacht van de Filosofie 2016

o.a. Stine Jensen, Marli Huijer en Paul van Tongeren

Op vrijdagavond 22 april is het Groninger Forum alweer voor de vijfde keer het toneel van de Groningse Nacht van de Filosofie. We ontvangen die avond ruim 25 denkers die in een meerzalen-keuzeprogramma het publiek deelgenoot maken van hun ideeën en gedachten. 

Wijsgeren en vakfilosofen

Er komen bekende wijsgeren uit Nederland en Engeland, maar er is ook een flinke handvol vakfilosofen. De organisatie strikte onder meer Stine Jensen, Julian Baggini, Denker des Vaderlands Marli Huijer, Paul Scheffer en Paul van Tongeren. De onderwerpen waarover ze spreken variëren van kosmopolitisme, engagement, vrije wil, thuis, oneindigheid en porno.

Over de grens

De Groningse Nacht van de Filosofie besteedt ook aandacht aan het landelijke thema ‘Over de grens’ met een serie presentaties en gesprekken over ‘filosofie van ver’: over boeddhisme, Afrikaanse filosofie en zen. Iedere bezoeker kan daarnaast een visum aanvragen voor de buitenwereld door zich te laten verhoren door de 'Denkdouane'.

Sartre zegt sorry

In een van de zalen vertellen sprekers waarom ze nog steeds af en toe hun lievelingsfilosoof lezen en Laura van Dolron speelt een beknopte versie van haar theaterstuk “Sartre zegt sorry”.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en het Groninger Forum.

Kijk op de site van het Groninger Forum voor informatie over het programma.

See also

Placeholder
Nederlands

China en de Chinezen zijn voor velen een raadsel. Wat drijft deze nieuwe economische grootmacht die komende zomer de ogen van de hele wereld op zich gericht weet?

Placeholder
Over politiek, cultuur en economie
Nederlands

Het zijn spannende tijden voor China en de wereld. De Chinese economie groeit als kool en de handel floreert als nooit tevoren. Het Westen weet er nog niet goed raad mee.