Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

USVA
Munnekeholm 10
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-

Nacht van de student

Douwe Draaisma, Loes Damhof, Jennifer Wichers, Tim Runia e.v.a.

Speeddaten, studententheater, improv comedy, singer songwriters, hippe bands, expositie, eten, drinken en feest!

Hier vind je de timetable!

Wat voor moois heeft Groningen haar studenten te bieden? In een een-op-een-gesprek met bekende en boeiende Groningers kom je erachter. Ga speeddaten met rector magnificus Elmer Sterken,  wethouder Paul de Rook, vlogger Tim Runia, topjudoka Jennifer Wichers, museumdirecteur Andreas Blühm, geheugendeskundige Douwe Draaisma, docent van het jaar Loes Damhof, stadsdichter Kasper Peters, e.v.a. Tijdens de Nacht van de Student kun je kiezen uit een gevarieerd programma  met improv comedians en hippe bands. Ontdek en speel de nieuwste  - in Groningen geproduceerde - games van Indietopia. Schuif aan bij de theatervoorstelling Studeren voor beginners die een spectaculair inkijkje geeft in het leven van een student! Inclusief vreemde huisbazen, kakkers bij de studentenvereniging, onrustige huisgenoten en bezorgde ouders. En uiteraard vloeit het bier rijkelijk. Laten we het nieuwe studiejaar met een feestje beginnen!

Georganiseerd door Cultureel Studentencentrum Usva en Studium Generale Groningen ism. Stukafest.

Hoe werkt het?

Tijdens de Nacht van de Student kun je - naast alle andere programma-onderdelen - speeddaten met Bekende Groningers (BG'ers)! Je zit 1-op-1 tegenover een Bekende Groninger naar keuze (zie lijst hieronder) en kan hem of haar 5 minuten lang alles vragen wat je zou willen. Bekijk alle Bekende Groningers die meedoen en reserveer alvast een date door een mail te sturen naar studium@rug.nl. Gebruik de onderwerptitel 'ik wil een date met…(naam BG’er)' en vertel ons alvast waar je nieuwsgierig naar bent!

[[{"fid":"1151","view_mode":"default","type":"media","link_text":null,"attributes":{"class":"file-default media-element"}}]]   Bekijk de speeddaters (deel 1)    

[[{"fid":"1152","view_mode":"default","type":"media","link_text":null,"attributes":{"class":"file-default media-element"}}]]

Bekijk de speeddaters (deel 2)

Alternatieve opening Academisch Jaar

Voorafgaand aan de Nacht van de Student is in het Usva-café de alternatieve opening van het Academisch Jaar met o.a. de tegendraadse gastspreker Hendrik Gommer en protestzanger Melvin Bonnet en wordt het boek ‘Waar zijn onze intellectuelen gebleven? 50 jaar cartoons van Kees Willemen’ (Uitgeverij Passage) ten doop gehouden. Aanvang 16.00 uur.

Zie ook

Steven van Heuven, Margo van den Brink en Tjisse van der Heide
Nederlands

Al het leven op aarde bestaat uit water en is daarvan afhankelijk.