Skip to main content
Nederlands
Time
19:30 – 21:00
Location

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Netherlands

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Onbegrensde Liefde

Vrijheid en partnerkeuze
Karin Sitalsing, Shirin Musa, Mark Hommes e.v.a.

Stel, je bent verliefd. En wat een geluk, de persoon waarop jij verliefd bent, is dat ook op jou! En dan zijn er mensen die jullie liefde afkeuren. Omdat jullie leeftijdsverschil te groot is. Of jullie verschillende geloven aanhangen. Of van verschillende afkomst zijn. Of van hetzelfde geslacht. Wat doe je dan? Op Valentijnsdag start de beeldcampagne ‘Groningen viert de liefde!’ met een panelgesprek.

Journalist en schrijver Karin Sitalsing gaat in gesprek met o.a.:

Shirin Musa, directeur van Femmes for Freedom, een stichting die opkomt voor de rechten van vrouwen die de nare gevolgen ondervinden van allerlei vormen van huwelijkse gevangenschap

Mark Hommes, docent en psycholoog aan de open Universiteit. Expert op het gebied van transgenderonderzoek en ervaringsdeskundige

Matty Metzlar, studentenpastor bij het GSp - Studentenplatform voor Levensbeschouwing - en predikant in Beetsterzwaag

Hedy Greijdanus, sociaal psycholoog gepromoveerd in hokjesdenken

Glimina Chakor, kersverse wethouder van de Gemeente Groningen

en liefdeskoppels die centraal staan in de beeldcampagne 'Groningen viert de liefde!'

Na afloop vindt er een feestelijk borrel plaats in het Academiegebouw.

Groningen viert de liefde

De beeldcampagne ‘Groningen viert de liefde!’ is een burgerinitiatief in samenwerking met Femmes for Freedom, COC Groningen & Drenthe met ondersteuning van de gemeente Groningen. Het doel van de campagne is om de vrije partnerkeuze van mensen te vieren. De campagne benadrukt dat in Groningen iedereen zichzelf mag zijn en zélf een mag partner kiezen. Ongeacht zijn of haar geslacht(sbeleving), seksuele oriëntatie, afkomst, leeftijd, culturele achtergrond of religieuze overtuiging. Te vaak is de praktijk helaas nog anders. Om acceptatie in de stad te bevorderen hangen er in de week van Valentijnsdag door de hele stad posters van verliefde Groningers die niet altijd aan het standaard-plaatje voldoen.

See also

From Niche to Mainstream
Christiaan Triebert - Sold out!
English

What can we still believe? In the confusing and uncertain era of fake news and alternative facts, it’s increasingly challenging to unveil the truth.