Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands

Vergeetstuk

Concept, tekst en spel door Tom Struyf
Tom Struyf

Vergeetstuk gaat over het geheugen en herinneringen, het is een realitytheatervideoperformance balancerend op de grens tussen theater, lezing, voorstelling en documentaire.

Wat is je eerste herinnering? Heb je soms het idee dat je geheugen berust op foto’s?  Veranderen je herinnering ook? Of ben je al dingen tegengekomen die je je helemaal niet meer lijkt te herinneren? 
Tussen spullen van vroeger komt acteur Tom Struyf een oude foto van zichzelf tegen. Hij herkent zichzelf maar heeft geen idee waar of wanneer de foto is genomen. Hoe hij ook zijn best doet, elke heldere herinnering, ieder logisch verband, elke associatieve gedachte lijkt te ontbreken. Gewapend met digitaal feitenmateriaal probeert hij de waarheid te achterhalen en zijn verleden te reconstrueren. Maar waar ligt de grens tussen wat er echt is gebeurd en wat onbewuste aan de feiten is toegevoegd?

Vergeetstuk gaat over het geheugen en herinneringen, het is een ‘realitytheatervideoperformance’ balancerend op de grens tussen theater, lezing, voorstelling en documentaire. De voorstelling is onder andere geïnspireerd door Vergeetboek van Douwe Draaisma, hoogleraar geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tom Struyf studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij o.a. Theater Artemis (Den Bosch), fABULEUS (Leuven), O.T. Theater (Rotterdam), HETPALEIS (Antwerpen) en Grand Theatre (Groningen). Vorig seizoen werd zijn voorstelling De Tatiana Aarons Experience door de jury van Het Theaterfestival geselecteerd voor Circuit X, een kwaliteitslabel voor verrassend werk van jonge beloftevolle theatermakers.

Vergeetstuk wordt gespeeld in het kader van het Jonge Harten Festival, met publicitaire steun van Studium Generale Groningen. Op maandag 26 november is tijdens dit festival ook de voorstelling De Tatiana Aarons Experience van Tom Struyf te zien.

Interessante links
Trailer Vergeetstuk
Website Tom Struyf

Georganiseerd ikv. Jonge Harten Festival met publicitaire steun van Studium Generale 

Zie ook

Redmond O'Hanlon
A Journey through the History of Evolution
English

As adventurer, writer of travel books, scientist and Darwin specialist, Redmond O’Hanlon won the hearts of a broad audience.

Rich Medina
English

Hip hop's extraordinary origins, evolution, and influence on worldwide culture over the past forty years provide a unique opportunity to explore its impact not only on dance, ar

Placeholder
Atzo Nicolaï, Wim van Eekelen, Joost Lagendijk, Hilbrand, Nawijn ea.
Groot Groninger Grondwetdebat
Nederlands

Hele volksstammen in Europa laten de stroom aan berichten over Brussel, Straatsburg en Luxemburg ongelezen.