Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands

Vergeetstuk

Concept, tekst en spel door Tom Struyf
Tom Struyf

Vergeetstuk gaat over het geheugen en herinneringen, het is een realitytheatervideoperformance balancerend op de grens tussen theater, lezing, voorstelling en documentaire.

Wat is je eerste herinnering? Heb je soms het idee dat je geheugen berust op foto’s?  Veranderen je herinnering ook? Of ben je al dingen tegengekomen die je je helemaal niet meer lijkt te herinneren? 
Tussen spullen van vroeger komt acteur Tom Struyf een oude foto van zichzelf tegen. Hij herkent zichzelf maar heeft geen idee waar of wanneer de foto is genomen. Hoe hij ook zijn best doet, elke heldere herinnering, ieder logisch verband, elke associatieve gedachte lijkt te ontbreken. Gewapend met digitaal feitenmateriaal probeert hij de waarheid te achterhalen en zijn verleden te reconstrueren. Maar waar ligt de grens tussen wat er echt is gebeurd en wat onbewuste aan de feiten is toegevoegd?

Vergeetstuk gaat over het geheugen en herinneringen, het is een ‘realitytheatervideoperformance’ balancerend op de grens tussen theater, lezing, voorstelling en documentaire. De voorstelling is onder andere geïnspireerd door Vergeetboek van Douwe Draaisma, hoogleraar geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tom Struyf studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij o.a. Theater Artemis (Den Bosch), fABULEUS (Leuven), O.T. Theater (Rotterdam), HETPALEIS (Antwerpen) en Grand Theatre (Groningen). Vorig seizoen werd zijn voorstelling De Tatiana Aarons Experience door de jury van Het Theaterfestival geselecteerd voor Circuit X, een kwaliteitslabel voor verrassend werk van jonge beloftevolle theatermakers.

Vergeetstuk wordt gespeeld in het kader van het Jonge Harten Festival, met publicitaire steun van Studium Generale Groningen. Op maandag 26 november is tijdens dit festival ook de voorstelling De Tatiana Aarons Experience van Tom Struyf te zien.

Interessante links
Trailer Vergeetstuk
Website Tom Struyf

Georganiseerd ikv. Jonge Harten Festival met publicitaire steun van Studium Generale 

Zie ook

Uitverkocht! - Joris Luyendijk afgelast
met JORIS LUYENDIJK en DAMIAAN DENYS
Nederlands

Uit het afgelopen jaar vol lezingen heeft Studium Generale twee topsprekers geselecteerd. Heb je ze het afgelopen jaar gemist of wil je ze nog eens horen?

Placeholder
Karina Schaapman. Coreferent: Mr.drs. Marjan Wijers
Twijfels bij een liberaal prostitutiebeleid
Nederlands

Iedere opgroeiende man in onze maatschappij voelt wellicht weleens de aandrang om een ander eens flink in elkaar te rammen – om wat voor reden dan ook.

Introduction by Loes Damhof
Documentary
English

The documentary ‘Most likely to Succeed’ (2015) focuses on the story of High Tech High, a school in San Diego that is completely rethinking what the experience of going to schoo