Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

Groningen
Nederland

Tickets
Meer informatie volgt

Vooruitblik op het najaar 2016

Fall Preview 2016
Silvester Zwaneveld, Lucas de Man, Paul Aarts e.a.

We werken alweer hard aan nieuwe programma’s voor het najaar! Een kleine greep uit wat komen gaat.

Dinsdag 13 september
Een kleine geschiedenis van bijna alles

Tijdens het theatercollege van cabaretier Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair-wetenschappelijk boek Een kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson, toont hij de wondere wereld van de wetenschap. Van sterrenstelsels tot atomen.

Donderdag 15 september
Nacht van de Student

Speeddaten met bekende Groningers, cabaret, muziek, gaming en een vleugje studentenprotest. De Nacht van de Student laat je kennis maken met Groningen als studiestad.

19 en 26 september, 3 en 10 oktober

Gastschrijver P.F. Thomése

Hoe kunnen het platvloerse J. Kessels. The Novel en de roman De onderwaterzwemmer uit de pen van een en dezelfde schrijver komen? Gastschrijver P.F. Thomése spreekt over leesbare en onleesbare boeken en ontvangt Griet Op de Beeck en Tonnus Oosterhoff.

Tuesday 20 September

De Man in Europe

Theatre-maker Lucas De Man travelled to 17 cities in search of new visionaries to redefine Europe. He interviewed more than 20 young creators who are trying to change the society they live in for the better. Inspired by this journey, he made this lecture performance.

Donderdag 22 september

Kenniscafé: Doping in de sport

In de nasleep van de Olympische Zomerspelen buigen deskundigen zich over het hardnekkige probleem van doping in de sport. Waar ligt de grens tussen verantwoorde supplementen en medicatie en doping?

27 September, 4 and 13 October

Superpowers in the Middle East

Daesh/IS, Turkey and Iran are leading actors in the Middle East. What is their position in the Syria conflict and how do they play their international role?

Dinsdag 11 oktober

Dirigent Antony Hermus over leiderschap

Hoe lastig het is om een orkest te leiden, laat de populaire tv-serie Maestro zien. Antony Hermus, gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en een bevlogen leider, toont de kneepjes van het vak.

Woensdag 12 oktober

Hanzelezing: Het succes van architecten NL

Architectuurhistoricus Suzanne Roelofs verklaart het internationale succes van Nederlandse architecten als Rem Koolhaas, Francine Houben, Ben van Berkel en Sjoerd Soeters.

Oktober/november

Tweelingen: van gen naar gedrag

Tweelingonderzoek geeft nieuwe inzichten in de invloed van erfelijke aanleg en omgeving op geestelijke en lichamelijke gezondheid. Met o.a. Dorret Boomsma en Meike Bartels.

ONDER VOORBEHOUD

LET OP! Aan het definitieve programma wordt nog gewerkt, dus bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Zie ook

The University of Groningen is looking for a new In-house Poet

De Rijksuniversiteit Groningen is weer op zoek naar een nieuwe huisdichter. Ben jij dat misschien? Stuur dan je gedichten in! 

Hanze Jeugdlezing
Lonneke van Duurling
Signaleren en bewijzen
Nederlands
Wat moet je doen als je als leerkracht of jongerenwerker vermoedt dat een kind thuis mishandeld wordt?