Overslaan en naar de inhoud gaan

Contact

Over Studium Generale Groningen

SGG organiseert vernieuwende en multidisciplinaire activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het gevarieerde programma, met onder andere lezingen, films en debatten, is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio. Studium Generale scherpt de geest en verbreedt je horizon.

Bezoekadres: 

Oude Boteringestraat 13

Postadres: Postbus 1260, 9701 BG  Groningen

Telefoonnummer: 050 363 5460 (als we niet telefonisch bereikbaar zijn, stuur ons dan een mail)

Emailadres: studium@rug.nl

Openingstijden:

Maandag en dinsdag van 9:00 - 17:00 uur.

Medewerkers Studium Generale Groningen

Nina Dieters
(050) 363 5463
Hoofd
nina.dieters@rug.nl

Annelies Noordhof-Hoorn
06 21331137
Programmamaker
j.e.noordhof-hoorn@rug.nl

Karin Hazelhoff
(050) 363 5462
Publiciteit en organisatie
k.hazelhoff@rug.nl

Eva Pompstra
(050) 363 9545
Publiciteit en organisatie
e.pompstra@rug.nl

Janny Tetelepta
(050)  363 54 60 | 06 31982470
Management/Office Assistent
j.f.tetelepta@rug.nl

Vragen en suggesties
Mail of bel ons: studium@rug.nl  / 050 - 363 54 60

Bestuur
Het bestuur is samen met het bureau verantwoordelijk voor de programmering van Studium Generale Groningen. Het bestuur bestaat uit leden afkomstig van de RUG en de HG.

Frequently asked questions

1. Zijn de lezingen voor iedereen toegankelijk?
Studium Generale is voor iedereen toegankelijk. Ons gevarieerde programma, met onder andere lezingen, films en debatten, is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio.

2. Moet ik een kaartje kopen vooraf?
Het is aan te raden vooraf een kaartje te bestellen. Vaak verkopen we ook kaarten aan de deur, maar het kan voorkomen dat een lezing op het laatste moment is uitverkocht. We adviseren daarom om van te voren een kaart te reserveren via onze webshop of bij ons aan de balie, want vol=vol.

3. Ik ben PhD-student, krijg ik dan ook studentenkorting?
Ja, ook op vertoon van een PhD-studentenkaart krijg je kaarten met korting of gratis.

4. Ik studeer aan een andere instelling dan de Hanzehogschool of de RUG, krijg ik dan ook korting?
Ja, als student of (middelbare) scholier van een andere instelling ben je ook van harte welkom tegen het kortingstarief, als je een studentenkaart kunt laten zien

5. Waar zijn de lezingen?
Bij de informatie over de lezing en op het ticket staat de locatie vermeld. Veel van onze lezingen zijn in het Academiegebouw, maar soms ook op Zernike of zelfs op locaties buiten de stad! 

6. Kan ik in de buurt parkeren?
De meeste van onze evenementen vinden plaats in het Academiegebouw. Vanwege de ligging in de binnenstad is er weinig parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde parkeergarage is aan de Ossenmarkt. 
Voor mindervaliden zijn een aantal parkeerplaatsen bij het Academiegebouw, waarvoor reserveren verplicht is. Meer informatie daarover vindt u op de pagina's van de Rijksuniversiteit Groningen.

7. Ik kan een lezing niet bijwonen, kan ik die nog ergens terugzien? 
We proberen de lezingen die we organiseren zo veel mogelijk op te nemen. Deze zijn terug te vinden in ons archief of op de pagina van het evenement. Voor een opname van een lezing zijn we afhankelijk van toestemming van de spreker(s) en de mogelijkheden van de locatie. Daarom kan het voorkomen dat een lezing niet wordt opgenomen. 

Samenwerkingen

Studium Generale Groningen is een samenwerkingsverband van de:

Hanzehogeschool Grooningen  (HG)
Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Bij Studium Generale Groningen is iedereen welkom, studenten en medewerkers van deze instellingen, maar ook mensen uit stad en regio. Dit maakt de bijeenkomsten van Studium Generale een bijzondere ontmoetingsplaats voor wetenschap en samenleving.

Tickets

Kaarten kunnen worden gekocht in onze webshop.

Print uw e-ticket of houd het bij de hand op uw telefoon samen met (indien van toepassing) uw studentenkaart of SG-kortingspas.
Zorg ervoor dat de streepjescode zichtbaar is. Zonder een zichtbare en scanbare barcode is het e-ticket ongeldig. Elk e-ticket heeft een unieke barcode die maar één keer kan worden gebruikt.

Kortingspas

Met de SGG-kortingspas krijgt u korting op alle tickets (voor twee personen) en een jaarabonnement op onze nieuwsbrief met informatie over onze programma's. De prijs van de kaart is € 20, -. Lees hier hoe u een kortingspas aanschaft.

 

Vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures.