Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00 – 00:30
Locatie

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
Uitverkocht! - €19,50/€14,50 voor studenten, alleen via het Forum (je wordt doorgelinkt)

Groningse Nacht van de Filosofie 2020

Het uur van de waarheid
Geannuleerd - Philipp Blom, Jules Montague e.a.

Filosofen van alle tijden hielden zich bezig met het begrip waarheid. En in deze tijd van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit. Het zijn turbulente tijden, tijden van doemscenario’s, maar ook van visionaire vergezichten. Welke kant gaat het op? Wie spreekt de waarheid? Is waarheid voor iedereen hetzelfde? Hoe geloofwaardig is de wetenschap? En wie bepaalt wat waar is en wat niet? Misschien moeten we alles niet zo serieus nemen en kan de humor ons nog redden. Maar wat voor humor dan? Wat is humor eigenlijk? Cynisme?

Tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie gaan meer dan 25 sprekers op zoek naar de waarheid, de grap en het goede in de mens in een boordevol programma met lezingen, gesprekken, filosofische discussies en debatten.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking tussen de Faculteit Wijsbegeerte, Studium Generale en het Forum Groningen.

NB 

Vanwege de nieuwe, strengere maatregelen rondom covid-19 zijn we zeer beperkt in het aantal mensen dat we mogen ontvangen. Daardoor kunnen we de Groningse Nacht van de Filosofie helaas niet door laten gaan.

Aangezien de Groningse Nacht van de Filosofie een groot festival is waarvoor veel moet worden georganiseerd en we ook niet weten hoe het de komende tijd zal gaan, kiezen we ervoor om het niet nogmaals te verplaatsen, maar geheel af te gelasten.

Heb je tickets?

Heb je online tickets gekocht? We storten het geld automatisch terug op je rekening.
Heb je aan de kassa tickets gekocht? Kom dan langs en neem je tickets mee.

Hopelijk tot volgend jaar!

Forum Groningen
Studium Generale
Faculteit Wijsbegeerte, RUG

Zie ook

Placeholder
Das Experiment | Die Welle | The Idiots
Nederlands

Het idee dat je zelf keuzes maakt is niet meer dan een illusie. Uit psychologische experimenten blijkt dat groepsgedrag bepalend is voor je mening en keuzes.