Skip to main content
Theme
Uitverkocht!
Nederlands
Time
19:30 – 0:30 uur
Location

Forum
Nieuwe Markt 1
Groningen
Netherlands

Tickets
Uitverkocht! - €19,50/15,- voor studenten en SG-pashouders

Groningse Nacht van de Filosofie 2023

10e editie!
O.a. Andrea Wulf, Joep Dohmen en Patricia MacCormack

‘Waarom een Groningse Nacht van de Filosofie? Omdat het leuk is over dingen na te denken waar je anders niet over nadenkt. Dat kan je kijk op de wereld veranderen. Of juist niet, maar dan weet je beter waarom je vasthoudt aan je blik. Moeilijk? Soms, maar dat is niet altijd een nadeel.’ Met deze woorden kondigde de eerste Groningse Nacht van de Filosofie zich aan en dit jaar vieren we alweer de tiende editie!

Op 21 april vult het Forum zich met filosofische kwesties en alledaagse vragen, filosofen en visionairs. Met Internationale sprekers zoals historicus Andrea Wulf (EN) komt vertellen over Rebelse genieënhaar recent gepubliceerde werk over de romantische filosofen omstreeks 1800 in de Duitse universiteitsstad Jena. Maar ook denkers van eigen bodem als Joep Dohmen (NL) komt met zijn filosofie van de persoonlijke vorming en geeft aan op welke manieren wij ons kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken mensen en kersverse Denker des Vaderlands Marjan Slob spreekt haar eerste officiële lezing als denker uit. En natuurlijk zal er ook volop aandacht geschonken worden aan het thema van de Maand van de Filosofie: Weerloos en Waardevol.

Het blokkenschema, tickets en meer informatie zijn nu te vinden op forum.nl.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en Forum Groningen. Kaarten zijn vanaf 26 januari te koop op de site van het Forum.


 

See also