Overslaan en naar de inhoud gaan
GEANNULEERD
Nederlands
Tijd
17:00 – 18:30
Locatie

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Stad van de toekomst?

GEANNULEERD - Ward Rauws, Lise Jans en Martijn Schuit

UPDATE - Helaas moeten we mededelen dat Kenniscafé | Stad van de toekomst? niet doorgaat vanwege maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus.

Indien je voor een e-ticket hebt betaald (voor een regulier ticket of een ticket als SG-pashouder) heb je recht op retour. Hierover krijg je nog nadere informatie. Indien je een ticket bij ons aan de balie hebt gekocht, neem dan contact met ons op via studium@rug.nl. Ons kantoor aan de Boteringestraat 13 is de komende periode gesloten.

Klimaatverandering maakt de stad een kwetsbaar gebied; bij hevige regenbuien kan het water soms moeilijk weg en met toenemende warmte vormen steden een soort hitte-eilanden van asfalt en beton. Hoe kunnen we de stad toekomstbestendig maken? Het is zo mogelijk de grootste opgave van onze tijd. Hoe gaan we deze stadstransitie organiseren in Groningen? In verschillende Groningse wijken wordt hier al hard gewerkt, door collectief over te stappen op duurzame energiebronnen, of door de wijk te vergroenen voor een betere afwatering. Gaan de bewoners zo de stad redden? En wat is de rol van de gemeente in klimaatadaptatie? 

Alex van den Berg en Lemke Kraan kijken samen met planoloog Ward Rauws (RUG), omgevingspsycholoog Lise Jans (RUG) en beleidsmedewerker klimaatadaptie Martijn Schuit (Gemeente Groningen) naar de stad van de toekomst. 

Het Kenniscafé is terug! Elke maand praten we met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science Linx en Forum Groningen.

Ook in deze serie

Gert ter Horst, Menno de Bree en Evelyn Stoelinga
Uitverkocht!
Nederlands

Tegenwoordig tinderen we er op los en als we daar geen succes mee boeken, zijn er tal van andere apps en datingsites. De mogelijkheden lijken oneindig.

met Gerjan Navis, Lizanne Schweren en Anouk Willems
Uitverkocht!
Nederlands

Het wordt steeds duidelijker dat je voedingspatroon een grote invloed heeft op je psychische en lichamelijke gezondheid: je bent wat je eet.

Zie ook