Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Rabo Studio, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kortingpas / gratis voor studenten

Vergeet het maar!

Robbert Havekes, Ineke Wessel e.a.

Waarom herinner je je niets of weinig van je peutertijd? Sommige dingen lijken in je geheugen gegrift te staan, terwijl andere zaken je soms zomaar ontglippen. Dat kan onschuldig zijn: iets vergeten, dat overkomt iedereen. Maar het geheugen is onmisbaar om goed te functioneren. Zonder geheugen weten we niet waar de autosleutels ook alweer liggen, dat we al een gebakje hebben gehad, waar de vakantie naartoe ging, of erger, wie onze naasten zijn. 

Hoe werkt het geheugen precies? Zijn vergeten herinneringen voor altijd verloren of kun je ze nog terughalen? Kun je herinneringen bewust vergeten, als dat je goed uitkomt? Wat als het geheugen niet meer feilloos werkt, zoals bij verschillende vormen van dementie? En willen we alles wel onthouden, of is het soms ook belangrijk om te vergeten? In dit Kenniscafé gaat moderator Ruth Koops van ‘t Jagt hierover in gesprek met neurowetenschapper Robbert Havekes, psycholoog Ineke Wessel en Sebastiaan Vos, collectiebeheerder van Groninger Archieven.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

 

Kenniscafé: vergeet het maar! via Forum Groningen.

Ook in deze serie

Barbro Melgert, Ymkje Stienstra en Janet Hoven
Nederlands

Van microscopisch kleine stukjes plastics in de lucht, landbouwgif op ons voedsel tot medicijnresten in het oppervlaktewater.

Zie ook

Jeannette Chedda, Kirsten van Teijn e.a.
NL / EN
Nederlands

Unfortunately, Sturla Pilskog had to cancel his lecture, but the festival Tussen Preuts en Porno is still going on!