Overslaan en naar de inhoud gaan
Placeholder
Nederlands

Werkcollege voor rug-Studenten

‘So you think you can write’

Schrijven is gemakkelijk, gelezen worden is moeilijker. Hoe bereik je met een tekst je beoogd publiek, hoe kun je de lezer verleiden en overtuigen? Annejet van der Zijl - die zelf ooit een strenge journalistieke opleiding volgde in Londen - zal in haar werkcolleges de basisprincipes van het schrijven behandelen. Het is de bedoeling dat de studenten tijdens deze werkgroep ruimschoots de mogelijkheid krijgen te laten zien wat ze kunnen. Een jury bestaande uit Annejet, redacteur Josje Kramer van uitgeverij Querido en Arie Storm, literatuurcriticus van Het Parool en de Tros Nieuwsshow, zal aan het einde bepalen in welke RUG-student zij de meest veelbelovende schrijver van de toekomst zien.

Data/tijd/plaats
Dinsdag 4 oktober t/m 22 november (m.u.v. 25 oktober en 1 november). De colleges zijn van 11.00 - 13.00 uur. Zaal (13)12 0013, Harmoniegebouw. Het laatste college is op maandag 28 november, 15.00 – 17.00 uur in zaal (13)15 0042.

Aanmelding
Studenten kunnen zich met een geschreven motivatie aanmelden voor deze werkgroep: waarom wil je deze werkgroep volgen, wat denk je eraan te hebben? Aanmelding bij het secretariaat van de vakgroep Nederlands, Harmoniecomplex, e-mailadres: a.m.koning@rug.nl, telefoon 363 5858. Er kunnen maximaal 14 studenten deelnemen aan de werkcolleges: zeven letterenstudenten en zeven studenten van buiten de Letterenfaculteit. Annejet van der Zijl is betrokken bij de selectie.

Voor de werkcolleges en het bijwonen van de publieke avonden staan 5 ECTS (vrije ruimte). Uiterste aanmelddatum: 25 augustus. Vlak daarna krijgen alle deelnemers nadere informatie.

Zie ook

Simon Friederich en Ton Schoot Uiterkamp
Nederlands

Dankzij Zondag met Lubach en plannen van VVD-voorman Klaas Dijkhoff is de discussie over kernenergie weer geopend. De argumenten vliegen over en weer.