woensdag 19 september 2018 - 17:00 tot 18:30
Kennissafari

Biotoop

Marjolein Overtoom, Lenze Hofstee en David Inden
Locatie: 
De Biotoop, Kerklaan 30, Haren
Tickets: 
gratis met ticket, verkrijgbaar vanaf 20 augustus

Groningers zijn een creatief volk. Voor elk probleem een oplossing. Zo ook met leegstaande kantoorpanden. De meeste krijgen een nieuw leven ingeblazen als broedplaats voor startups en artistieke studio’s. Na haar leven als het gebouw van het Biologische Centrum van de RUG, bloeit de Biotoop al 8 jaar met inwoners, bedrijfjes en kunstenaars.
Er heest veel samenwerking tussen bewoners en het pand wordt tot in alle hoeken benut. Maar wanneer kiest men voor herbestemming? Hoe ontstaan zulke broedplaatsen? En wat voor invloed heeft een broedplaats op de samenleving? Is dit een nieuwe vorm van het kunstenaarsgilde?

Alex van den Berg gaat in gesprek met Marjolein Overtoom, Lenze Hofstee en David Inden en rondleidingen door de Biotoop.

Na afloop van de Kennissafari kun je voor 10 euro een speciale Kennissafari-daghap eten in de oude kantine (en met mooi weer de tuin) van de Biotoop.

Het posterbeeld voor dit programma is gemaakt door beeldend kunstenaar Koos Buist. Hij heeft een atelier in de Biotoop en gebruikt voor zijn werk veelal natuurlijk en cultureel 'afval' waarin de relatie tussen beide een rol speelt.  Hij is met zijn atelier eveneens in de Biotoop, gebruikt voor zijn werk veelal natuurlijk en cultureel 'afval' waarin de relatie tussen beide een rol speelt