Overslaan en naar de inhoud gaan

Mei 2022

Programma | Programme

Wat is het verhaal van Hipparchia, een van de eerste vrouwelijke filosofen? Of dat van Eise Eisinga, een amateurastronoom die een planetarium bouwde in zijn eigen woonkamer? Hoe vinden we troost in sombere tijden? En wat is de rol van wetenschap in crisistijd? Wat hebben bananen en komkommers gemeen? Dit en meer in mei.

What is the story of Hipparchia, one of the first female philosophers? Or the one of Eise Eisinga, an amateur astronomer that built a planetarium in his own living room? How do we find solace in dark times? What is the role of science in a crisis? What do bananas and cucumbers have in common? This and more in May.


9 | De filosoof, de hond en de bruiloft - Barbara Stok, Marije Martijn, Marc Pauly e.a.
Meer info & tickets

10 | De hemelbouwer - Arjen Dijkstra
Meer info & tickets

18 | Finding Solace in Dark Times - Michael Ignatieff
More info & tickets

19 | Kenniscafé | Wetenschap in onzekere tijden
Meer info & tickets

24 | Groninger Wetenschapsquiz - Ben Feringa, Cisca Wijmenga, Maaike Borst e.a.
Meer info & tickets

05-04-2022

Zie ook

Barbara Stok, Marije Martijn e.a.
Met livestream
Nederlands

Griekenland, de 4e eeuw voor Christus. Hipparchia staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan een rijke man. Dan ontmoet ze filosoof Crates, die als een zwerver leeft.

Michael Ignatieff
With livestream
English

Consolation is the process by which we face disappointment, despair and loss and manage to find the hope and meaning we need in order to go on.

Anna Gimbrère, Ben Feringa, Cisca Wijmenga, Maaike Borst e.a.
Nederlands

Wat hebben bananen en komkommers gemeen? Waarom stinkt zweet soms wel en soms niet? Waarom zijn sommige mensen kleurenblind? En hoe is de Martinitoren gebouwd?