Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

Usva
Munnekeholm 10
Munnekeholm 10
Nederland

Tickets
€3,-

De Nacht van de Student

Met oa. debat toekomst vd student, muziek, bier en lekker(!) studenten-eten

Wat is de toekomst van de student van nu? Kom naar de Nacht van de Student en discussieer mee! Daarnaast is er volop muziek, comedy en cabaret, een silent disco en een doorlopende expositie. En bier!
Je moet excelleren, je moet je punten halen, je moet zo snel mogelijk je studie afmaken, het valt allemaal niet mee. En het liefst moet je ook nog je mond houden; inspraak staat ter discussie. Waar gaat het heen met het studentenleven? Wat is de toekomst van de student van nu? Zit je straks met een torenhoge studieschuld en een diploma zonder garantie op een baan? Of valt het allemaal wel mee en is je studietijd nog steeds de mooiste tijd van je leven? Met een biertje in de hand overpeinzen we de pijnpunten en vieren we de vrijheden van het studentenleven. Tijdens de Nacht van de Student  kun je inhoudelijk meediscussiëren over je eigen toekomst, maar er is ook muziek van singer-songwriters en bandjes, comedy en cabaret, een silent disco en een doorlopende expositie. Uiteraard vloeit het bier rijkelijk en kun je zelfs een studentenmaaltijd scoren. Laten we het nieuwe collegejaar met een feestje beginnen!

Met optredens van o.a.  Elmer Sterken, Rector Magnificus van de RUG | Tweede kamerlid Mohammed Mohandis van de PVDA | Daan Brandenbarg van de protestbewegingen ReThink RUG en de Nieuwe Universiteit | Esmée Gemke van SOG | stand-up comedians Stranger Things Have Happened | cabaretier Bart Melief | singer-songwriter Sascha Elisah | singer-songwriter Jan-Anne van der Wel | indie-punkband Anti-D’s 

Houd voor updates van het programma onze websites en social media in de gaten: www.sggroningen.nl | www.usva.nl 

Georganiseerd door Cultureel Studentencentrum Usva en Studium Generale Groningen ism. Stukafest en GDS Kalliope.

Zie ook

Placeholder
Prof.dr. Corine de Ruiter
Zijn tbs’ers effectief te behandelen?
Nederlands

Nederland werd de afgelopen jaren regelmatig opgeschrikt door geweldsmisdrijven van tbs'ers, personen die behandeld waren in het kader van de maatregel van terbeschikkingstellin

Placeholder
Tsjalling Swierstra & Evelien Tonkens in gesprek met Cees Sterks en Ger Tillekens
Prestatie, respect en solidariteit in een meritocratie
Nederlands

Mensen moeten gelijke kansen hebben en hun maatschappelijke positie mag niet bepaald worden door afkomst, ras of sekse. Alleen hun eigen inzet en talent mogen tellen.

Placeholder
Wijnand Duyvendak, Gijs van Oenen, Willem de Haan, Jaffe Vink, Hans Harbers
Actievoeren en Burgerlijke Ongehoorzaamheid
Nederlands

Het heroïsche actieverleden van GroenLinkser Wijnand Duyvendak leidt anno nu niet bepaald tot gejuich of bewondering.