Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

De stem van de Jaguarman

Raoul de Jong

Voor zijn boek Jaguarman deed Raoul de Jong zeven jaar lang onderzoek naar de hel op aarde – de slavernij – en naar wat de slachtoffers van die hel daar zelf over hadden verteld. Hij vertelt over waar mensen mee te maken kregen als ze hun stem probeerden te gebruiken, over hoe het kan dat we deze stemmen over het algemeen niet kennen en over hoe hij deze stemmen uiteindelijk toch vond en over wat wij, mensen, van die stemmen zouden kunnen leren.

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) schrijft romans, literaire non-fictie en essays in o.a. Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad. In 2023 schreef hij het Boekenweekessay Boto Banja. De Jong is in 2023 de Gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Foto: Stephan Vanfleteren


Werkcolleges voor studenten
Houd je van schrijven en wil je leren toveren met woorden? Ook dit jaar weer geeft de Gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen werkcolleges aan studenten. In de werkcolleges speel, experimenteer en leer je om al schrijvend te toveren, met behulp van verschillende technieken die Raoul de Jong zelf leerde van schrijvers als Christopher Isherwood, Ernest Hemingway, Jack Kerouack, Maya Angelou, Stefan Zweig, Anton de Kom, maar ook van wintipriesters en psychotherapeuten zoals Carl Gustav Jung. Meedoen? Meld je uiterlijk 15 september aan.

Ook in deze serie

Zie ook