Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
In serie
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-/gratis voor studenten en SG-kortingspashouders

Documentaire: Lone Twin

Anna Van der Wee

Toen ze twintig was, verloor regisseur Anna Van der Wee haar tweelingbroer. Dit drukte een zware stempel op haar latere leven. Door de band tussen tweelingen te onderzoeken, hoopt ze te ontdekken wat het betekent om een tweeling te zijn, en wat je verliest als één van de twee sterft. De rode draad in de documentaire Lone Twin (Anna Van der Wee, België/Canada 2011, 71 minuten) zijn de gesprekken die ze voert met belangrijke mensen uit haar eigen leven. Tweelingen hebben een band die mensen al eeuwenlang fascineert. Ze delen iets dat verder gaat dan een gewone relatie; een onvoorwaardelijkheid die je bij een partner zelden vindt. Van der Wee reisde de wereld over en sprak een groot aantal tweelingen en deskundigen. Het resultaat is een heel persoonlijk zoektocht, waarin ze uiteindelijk het antwoord vindt op haar vraag. Eens een tweeling, altijd een tweeling. Ook al blijf je alleen achter.

Anna Van der Wee is een  Belgische filmproducent en regisseur die diverse internationale prijzen won voor haar televisieprogramma’s en documentaires. Ze maakte onder andere documentaires over de Belgische kunstenaar Panamarenko (2006), dyslexie (2001) en de genocide in Ruwanda (1996). In 1995 richtte ze haar bedrijf Wild Heart Productions op, met een vestiging in Canada en België, dat actuele en vloedrijke prograama’s maakt die wereldwijd vertoond worden.

Zie ook

Kenniscafé Groningen
Leo Lucassen, Marietta Messmer, Wander Jager en Paul Elhorst
Nederlands

Hoe kunnen we in de huidige gepolariseerde situatie weer een reëel beeld krijgen van de effecten van migratie, op basis van feiten?

Placeholder
Tamar Wolfarth, Nico Kielstra, Arnout Ploos van Amstel, Froukje Bos ea.
Vraag en aanbod van psychofarmaca
Nederlands

De markt voor antidepressiva is een groeimarkt. Steeds meer mensen slikken Prozac, Seroxat en aanverwante middelen bij steeds lichtere gedrags- of stemmingsstoornissen.