Overslaan en naar de inhoud gaan
In serie
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Rabo Studio, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Een eigen huis?

Dirk Bezemer, Alina Bijzitter en Erik van Rein

In korte tijd staat de woningmarkt compleet op zijn kop: de prijzen dalen, de hypotheekrente stijgt, de jubelton wordt afgeschaft en overbieden is zó 2022. Betekent dit dat de oververhitte woningmarkt binnenkort verleden tijd is? Hoe zit dat met het woningtekort? Is het voor starters nu wel haalbaar om een huis te kopen? En als je binnenkort je huis te koop zet, loop je dan het risico dat het ‘onder water’ komt te staan? Met een panel van experts praten we over de veranderingen in de huizenmarkt. Hoe is deze rollercoaster van prijsstijgingen en -dalingen ontstaan? Moet de overheid ingrijpen, en zo ja, met welke maatregelen? Welke trends zijn nu zichtbaar en kunnen we daarmee de toekomst voorspellen? En is het nu de juiste tijd om een huis te kopen, of kun je beter nog even wachten?

Presentator Birte Schohaus gaat in gesprek met hoogleraar Economie Dirk Bezemer, makelaar Alina Bijzitter van Slim. Makelaardij en journalist Woningmarkt en Vastgoed Erik van Rein over trends en verwachtingen op de huizenmarkt.

In Money Talks praten we met wetenschappers, onderzoekers en experts over economische thema’s. Money Talks wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen en Forum Groningen.

 

Money Talks - Een eigen huis? from Forum Groningen on Vimeo.

Ook in deze serie

Zie ook

Placeholder
Pieter Bregman, Haiko Meijer, Gusta Renes
Over bouwbeleid, strijkstokken en marktwerking
Nederlands

Jaar in jaar uit worden koopwoningen duurder. Zo steeg de prijs in 2005 met 5,4 procent en ook voor 2006 wordt opnieuw een fikse groei verwacht.