Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
16:30 – 18:00
Locatie

Binnenstad Groningen
Nederland

Tickets
€6,- / €3,- voor studenten en SG-kaarthouders - Uitverkocht!

Excursie Stadsfossielen

Jelle Reumer

Van miljoenen jaren oude fossielen in winkelcentrum Hoog Catharijne tot een Portugese zeeslak in de vloer van het Rijksmuseum: zonder het te weten lopen we dagelijks over kilometers eeuwenoude natuurhistorie. Emeritus hoogleraar paleontologie Jelle Reumer leert ons dat je voor bijzondere fossielen het land niet uit hoeft. Sterker nog, de meest bijzondere koralen, schelpen, sponzen, zee-egels en inktvissen vind je soms gewoon om de hoek, ook in Groningen. Ga met hem mee op pad door te stad om te leren zien wat je mist op het eerst oog. 

Let op: de capaciteit is beperkt, dus wees er snel bij!

Jelle Reumer is bioloog en emeritus hoogleraar paleontologie. Eerder was hij directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is actief als publicist (o.a. voor Trouw, Vroege Vogels en de Nederlandse Boekengids) en werkt aan een boek over de geschiedenis van de paleontologie.

Zie ook

Jelle Reumer
Met livestream!
Nederlands

Trek jij er weleens op uit met een verrekijker, of met een metaaldetector? Of tuur je vanaf de zolderkamer naar de sterrenhemel? Je bent niet de enige!

Sabeth Verpoorte, Steven Staal, Lotte Krabbenborg
Nederlands

Stel je voor: een compleet chemisch laboratorium zo klein als een euromunt. Geen grote zaal met complexe apparatuur maar gewoon, een chip die bijvoorbeeld je bloed analyseert.