Overslaan en naar de inhoud gaan
Kenniscafé Groningen
Nederlands
Tijd
17:00
Locatie

Indietopia
Lübeckweg 2
Groningen
Nederland

Tickets
Toegang gratis, maar een kaartje is verplicht

Game Changers

Gaming is hot. Games worden overal gespeeld, van Candy Crush-spelers in de trein tot chirurgen die hun skills ermee oefenen. Maar kun je met spelletjes spelen de zorg verbeteren, mensen trainen of maatschappelijke problemen oplossen? Op de locatie van Indietopia gaan deskundigen met elkaar in gesprek over games en hun rol in onze samenleving.

Gespreksleider Alex van den Berg praat met;
 
Mendel Bouma, oprichter van Indietopia, een van de grootste game development hubs in Nederland, met meer dan 25 Game Development Studios en gerelateerde bedrijven.

Arjan van Houwelingen, docent Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool en oprichter van het Spellenmaakgilde, een initiatief om de krachten van spellenmakers en testers in (het noorden van) Nederland te bundelen.

Monique Taverne, R&D Consultant voor digitale innovatie aan het UMCG, ze is ook betrokken bij de innovatiepoli die events organiseert als Meet & Learn, Design Thinking in an Hour en Hacking Health Groningen.

Nick Degens, lector User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen, het hoofddoel van zijn onderzoek is om te begrijpen hoe interactieve tools, zoals serious games, gebruikt kunnen worden om tot langdurige gedragsverandering te komen.

Met het Kenniscafé gaan we op safari in eigen stad. We bezoeken bijzondere locaties waar deskundigen met elkaar in gesprek gaan over het thema van die plek

Zie ook

Placeholder
Bas Haring
Nederlands

Waarom zouden we ons zorgen maken over de toekomst van de aarde?

Introduction/discussion: Kai Epstude, Assistant Professor of Psychology
English

(USA, 1993, 120 min, directed by Frank Marshall)