Skip to main content
Kenniscafé Groningen
Nederlands
Time
17:00
Location

Indietopia
Lübeckweg 2
Groningen
Netherlands

Tickets
Toegang gratis, maar een kaartje is verplicht

Game Changers

Gaming is hot. Games worden overal gespeeld, van Candy Crush-spelers in de trein tot chirurgen die hun skills ermee oefenen. Maar kun je met spelletjes spelen de zorg verbeteren, mensen trainen of maatschappelijke problemen oplossen? Op de locatie van Indietopia gaan deskundigen met elkaar in gesprek over games en hun rol in onze samenleving.

Gespreksleider Alex van den Berg praat met;
 
Mendel Bouma, oprichter van Indietopia, een van de grootste game development hubs in Nederland, met meer dan 25 Game Development Studios en gerelateerde bedrijven.

Arjan van Houwelingen, docent Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool en oprichter van het Spellenmaakgilde, een initiatief om de krachten van spellenmakers en testers in (het noorden van) Nederland te bundelen.

Monique Taverne, R&D Consultant voor digitale innovatie aan het UMCG, ze is ook betrokken bij de innovatiepoli die events organiseert als Meet & Learn, Design Thinking in an Hour en Hacking Health Groningen.

Nick Degens, lector User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen, het hoofddoel van zijn onderzoek is om te begrijpen hoe interactieve tools, zoals serious games, gebruikt kunnen worden om tot langdurige gedragsverandering te komen.

Met het Kenniscafé gaan we op safari in eigen stad. We bezoeken bijzondere locaties waar deskundigen met elkaar in gesprek gaan over het thema van die plek

See also

Film and debate
Discussion with Gaya Blom and Heinrich Winters, led by Rick van der Kleij
English
The rhetoric against immigrants and refugees tightens in the Netherlands.