Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00 – 00:30
Locatie

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
€19,50/€14,50 voor studenten, alleen via het Forum (je wordt doorgelinkt)

Groningse Nacht van de Filosofie 2020

Het uur van de waarheid
Philipp Blom, Jules Montague e.a.

Filosofen van alle tijden hielden zich bezig met het begrip waarheid. En in deze tijd van fake news is de vraag of iets waar is actueler dan ooit. Het zijn turbulente tijden, tijden van doemscenario’s, maar ook van visionaire vergezichten. Welke kant gaat het op? Wie spreekt de waarheid? Is waarheid voor iedereen hetzelfde? Hoe geloofwaardig is de wetenschap? En wie bepaalt wat waar is en wat niet? Misschien moeten we alles niet zo serieus nemen en kan de humor ons nog redden. Maar wat voor humor dan? Wat is humor eigenlijk? Cynisme?

Tijdens de Groningse Nacht van de Filosofie gaan meer dan 25 sprekers op zoek naar de waarheid, de grap en het goede in de mens in een boordevol programma met lezingen, gesprekken, filosofische discussies en debatten.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking tussen de Faculteit Wijsbegeerte, Studium Generale en het Forum Groningen.

Zie ook

Ward Rauws, Lise Jans en Martijn Schuit
Nederlands

Klimaatverandering maakt de stad een kwetsbaar gebied; bij hevige regenbuien kan het water soms moeilijk weg en met toenemende warmte vormen steden een soort hitte-eilanden van