Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
17:00 – 18:15
Locatie

Rabozaal, Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Nederland

Tickets
€4,-/ €2,- met SG-kortingspas/gratis voor studenten

Het eenzaamheidsvirus

Willem Vos, Luzia Heu, Saskia Roest e.a. - uitverkocht!

Iedereen is wel eens eenzaam, toch? Eenzaamheid is een complex begrip en wordt door iedereen anders beleefd. Voor de een is het een gebrek aan sociaal contact, terwijl de ander zich juist eenzaam voelt omringd door mensen. In maart sprak Koning Willem-Alexander over eenzaamheid in relatie tot de intelligente lockdown: ‘het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel’.  Hoe bepalen we wat eenzaamheid is? Wat kun je doen er tegen doen? En is het wel altijd een probleem dat opgelost moet worden?

In dit Kenniscafé gaat Lemke Kraan in gesprek met socioloog en psycholoog Willem Vos, cultureel psycholoog Luzia Heu, geograaf Louise Meijering en Saskia Roest, projectleider bij Humanitas en kartrekker van eensamen.

In het Kenniscafé praten we welke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.

Illustratie: Yvette Compaijen

Helaas zijn de tickets voor dit Kenniscafé al uitverkocht! Gelukkig maken we een livestream. Meepraten? Stel je vraag via Mentimeter

Kenniscafé - Iedereen is wel eens eenzaam, toch? from Forum Groningen on Vimeo.

Ook in deze serie

Hilda Amsing, Henderien Steenbeek e.a.
Hoe ziet ons toekomstige onderwijs eruit?
Nederlands

In het voorjaar moest het onderwijs door de corona crisis ineens online en op afstand plaatsvinden.

Floris Boogaard, Lise Jans en Martijn Schuit - livestream
Nederlands

Klimaatverandering maakt de stad een kwetsbaar gebied; bij hevige regenbuien kan het water soms moeilijk weg en met toenemende warmte vormen steden een soort hitte-eilanden van

Zie ook

Let's get together online

Tijdens de uitbraak van het coronavirus vermijden we niet alleen groepsactiviteiten, maar hebben we ook weinig contact met vrienden en familie.

Documentary and discussion with director Kelly Nyks
English

Dutch politics is all about consensus--which is one reason Dutch people find American politics so bizarre.