Overslaan en naar de inhoud gaan
Placeholder
Thema
Nederlands

Het Gouden Idee

Olaf Vos en Frank den Hollander

Soms zijn er heel simpele, bijna voor de hand liggende oplossingen voor lastige problemen of alledaagse ongemakken. Vaak ontstaan ze in een flits, onder de douche, aan de bar of in de trein.

Opeens is er dat lumineuze idee, waarbij alles op zijn plek valt. Vaak komen deze vondsten niet verder dan de achterkant van een bierviltje. En dat is doodjammer! Daarom presenteert Studium Generale een avondvullend programma rond het Gouden Idee.

Inventieve Groningers - studenten, docenten en stadjers - presenteren hun gouden ideeën in een speels programma vol nuttige tips en onverwachte inzichten. Altijd last met inparkeren? De oplossing is even simpel als effectief. Even een bacterie ombouwen? Studenten draaien er hun hand niet voor om. Uw eigen groentetuin mee op reis? Fluitje van een cent. Kunstenaars, uitvinders, onderzoekers en studenten verrassen het publiek met originele vondsten en geniale invallen.

Verder zal de immer briljante professor Van Hepscheuten het publiek een spannende quiz voorschotelen. Zal Olaf Vos, bekend van TV Noord en de rapgroep Bond tegen Harries, met rappe tong de diverse optredens presenteren en becommentariëren. Mag het publiek kritische vragen stellen. En is er een ruime pauze om, met een hapje en een drankje, op adem te komen.

Zie ook

Eelko Hooijmaaijers
Nederlands

Islam en democratie hebben een ingewikkelde relatie, zoals de recente politieke ontwikkelingen in Iran en Turkije laten zien.

Discussieleiders: Rick van der Kleij en Rosa Timmer
Verkiezingsdebat gemeenteraad 2010
Nederlands

Woensdag 3 maart 2010 mogen we weer naar de stembus. Ook in Groningen kiezen studenten en stadjers een nieuwe gemeenteraad.