Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:30 – 21:45
Locatie

Usva Theater
Munnekeholm 10
Groningen
Nederland

Tickets
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

Het twijfelachtige spektakel

GEANNULEERD
Sjors & Ruud theatermakers, Niels Taatgen

Wegens omstandigheden is dit programma helaas geannuleerd. Heb je een kaartje gekocht? Dan ontvangt u van ons een bericht.

Een showman reist rond met zijn kabinet vol wetenschappelijke vernuftigheden. Waar hij ook komt weet hij mensen te overtuigen met zijn verhalen en objecten vol tintelende technologie en wonderschone wetenschap. Maar dan slaat de twijfel toe. Is de wetenschap nog wel te vertrouwen? De showman gaat samen met het publiek op zoek naar zekerheden in een wereld vol vragen. Is de twijfel te stoppen of is dit slechts het begin van nog meer vragen? Ontdek het bij dit verrassende spektakel vol humor van theatermakers Sjors & Ruud.

Na de voorstelling volgt een lezing door hoogleraar kunstmatige intelligentie Niels Taatgen (RUG). Hij onderzoekt via computersimulaties het menselijk gedrag om te begrijpen hoe we ons in bepaalde situaties gedragen, bijvoorbeeld bij multitasken. Het onderzoeksinstituut CogniGron waaraan Taatgen verbonden is, ontwerpt slimme materialen op basis van de biologie van het brein: kleine deeltjes met het vermogen zelf te leren nadenken. Een chip op basis van deze technologie, zou krachtig genoeg zijn om in één keer honderden, of zelfs duizenden generaties computers te overtreffen. Welke rol speelt twijfel in zijn vakgebied?

In samenwerking met Science LinX en Cultureel Studentencentrum Usva.

Zie ook

Peter Barthel en Sjoerd Griffioen
Nederlands

In 2014 ontving de Rijksuniversiteit Groningen een brief van de zevenjarige Anco, met de vraag: ‘Bestaat God – kan de universiteit dat uitzoeken?’.