Overslaan en naar de inhoud gaan
Placeholder
Thema
Nederlands

Thijs Römer

Anarchistisch Theater of Theater van de nieuwe stempel
Thijs Römer

Anarchistisch theater…..wat is dat? Je niet aan de regels houden? Geen oordelen? Geen mores? Naakt over het toneel rennen? Onbegrijpelijke teksten? Of is het weer het zoveelste hokje in de heden-daagse hokjesgeest? Het is in ieder geval theater dat anders is dan anders. Theater van de nieuwe stempel misschien wel. Acteur Thijs Römer komt ons zijn visie op het theater van de nieuwe stempel geven.

Thijs Römer werd onder andere bekend als Jason in de televisieserie Medea van Theo van Gogh. Voor de hoofdrol in de film 06/05 - ook van Van Gogh -  kreeg hij onlangs een gouden kalf op het Nederlandse Film Festival. Römer heeft na zijn opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool in 2002 samen met drie medestudenten de toneelgroep ‘Annette Speelt’ opgericht. Het gezelschap is een geleid collectief, waarin ieder project de uitkomst is van een gelijkwaardige samenwerking tussen de kunstenaars. Thijs Römer heeft verder nog meegewerkt aan producties van onder andere ‘De Theatercompagnie’, ‘Het Nationaal Toneel’ en het ‘Noord Nederlands Toneel’.

 

Zie ook

Placeholder
Das Experiment | Die Welle | The Idiots
Nederlands

Het idee dat je zelf keuzes maakt is niet meer dan een illusie. Uit psychologische experimenten blijkt dat groepsgedrag bepalend is voor je mening en keuzes.

Pianisten/pianists: Sandra & Jeroen van Veen
Nederlands

Veel muziekliefhebbers vielen al voor Canto Ostinato, het betoverende pianostuk van componist Simeon ten Holt.