Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands

Magic!

Tilman Andris en Victor Mids

Goochelaar en filosoof Tilman Andris en neurocognitief illusionist Victor Mids tonen een magische wereld vol illusies en manipulaties.

Met twee unieke shows op het snijvlak van wetenschap en bedrog neemt Studium Generale afscheid van het jaar 2013. Goochelaar en filosoof Tilman Andris en neurocognitief illusionist Victor Mids leiden je door een wereld vol illusies en manipulaties. En na afloop mag je hen het hemd van het lijf vragen.

Goochelen met gedachten
Goochelaar Tilman Andris speelt een complex spel met je waarneming en denkvermogen. In een filosofische presentatie met veel demonstraties laat hij zien dat bij goocheltrucs afleiding minder belangrijk is dan controle over je redeneerprocessen. Goochelaars onttrekken een deel van hun bewegingen aan je waarneming, laten je handelingen zien die nooit hebben plaatsgevonden en maken misbruik van de manier waarop je de oorzaken van gebeurtenissen probeert te bepalen.
Tilman Andris studeerde filosofie in Leiden en Oxford, maar besloot na zijn afstuderen om goochelaar te worden. In 2010 trad hij op bij het 'Circus der Gedachten' in Theater Carré. In 2013 gaf hij een TEDx-presentatie over vertrouwen, gezien vanuit het perspectief van de bedrieger.

Neuromagie
Neurocognitief illusionist Victor Mids daagt je uit: zijn de keuzes die je maakt vrijwillig, of ben je te manipuleren? Is het écht mogelijk om jouw geheugen tijdelijk te wissen? Ervaren is geloven! Victor Mids gebruikt zijn kennis over lichaam en geest om aan te tonen hoe makkelijk jouw zintuigen je voor de gek kunnen houden. Je krijgt verschillende illusies voorgeschoteld, en hoort vervolgens hoe ze werken en wat dat je over jezelf vertelt. Met zijn unieke concept Neuromagic combineert hij zijn twee grootste passies – wetenschap en magie - en maakt hij gebruik van al je zintuigen om je voor de gek te houden.
Victor Mids, afgestudeerd arts en illusionist, begon op 4-jarige leeftijd met goochelen, en is er daarna nooit meer mee gestopt! Tijdens zijn studie geneeskunde kwam hij erachter dat hij de kennis over de samenwerking tussen lichaam en geest goed kon gebruiken om zijn illusies te verbeteren.

Interessante links:
Website Tilman Andris
Website Victor Mids

Zie ook

Placeholder
Inge de Wilde
Twee Groningse vrouwen en hun Amsterdamse Uitgeverij De Spieghel
Nederlands

In 1926 begonnen twee Groningse vrouwen, dr. Jantina van Klooster en Koos Schregardus, hun Amsterdamse uitgeverij De Spieghel.

Silvester Zwaneveld
Nederlands

Cabaretier Silvester Zwaneveld presenteert de wonderen van onze wereld, geïnspireerd op Bill Brysons boek ‘A Short History of Nearly everyhting’.