Overslaan en naar de inhoud gaan
Uitverkocht! - Joris Luyendijk afgelast
Nederlands
Locatie

Noorderkerk
Akkerstraat 28
Akkerstraat 28
Nederland

Tickets
Beide lezingen zijn uitverkocht, er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar

Studium Generale goes Noorderzon

met JORIS LUYENDIJK en DAMIAAN DENYS

Uit het afgelopen jaar vol lezingen heeft Studium Generale twee topsprekers geselecteerd. Heb je ze het afgelopen jaar gemist of wil je ze nog eens horen?

Op Noorderzon spreekt journalist Joris Luyendijk over de financiële wereld als tijdbom in het hart van onze samenleving; en psychiater en filosoof Damiaan Denys stelt dat onze samenleving meer dan ooit wordt getekend door angst.

Vrijdag 21 augustus, 21:30 - 23:00 uur 
JORIS LUYENDIJK
Dit Kan Niet Waar Zijn!
Helaas heeft Joris Luyendijk wegens privé-omstandigheden zijn lezing moeten afzeggen. Iedereen die online een ticket heeft gekocht krijg van Noorderzon een e-mail met daarin informatie over hoe je je geld terugkrijgt. Heb je bij het Ticket- en Infopunt of de Kiosk een kaartje gekocht? Mail dan naar tickets@noorderzon.nl en zij regelen het verder.

Twee jaar lang zat journalist Joris Luyendijk ondergedompeld in het hart van de bankenwereld. Stap voor stap lieten insiders hem – met gevaar voor hun eigen baan – zien hoe de financiële wereld in elkaar zit. Zijn conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. Zijn bankiers monsters? Of is hebzucht het probleem? 

Zaterdag 22 augustus, 20:00 - 21:30 uur
DAMIAAN DENYS
Waarom angst vrezen? 
Een op vijf Nederlanders lijdt aan een angststoornis en de helft van de 11-jarigen ligt ‘s nachts in bed wakker omdat ze piekeren over de klimaatproblemen. We leven in een angstcultuur. Maar wat is angst? Onder angst schuilt een vreemde paradox. Hoe meer we angst bevechten, des te meer ze ons verstikt. Hoe minder angst we bevechten, des te meer vrijheid ze biedt. Damiaan Denys, hoogleraar psychiatrie (UvA) en filosoof, over de vraag: waarom vrezen we angst?

© Foto publiciteitsmateriaal: Niels Cornelis Meijer

Zie ook