Skip to main content
Theme
Nederlands
Location

Groninger Forum
Hereplein 73
Groningen
Netherlands

Tickets
zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Uitverkocht!

Nacht van de Filosofie 2015

Met oa. Hans Achterhuis en Sally Haslanger

Op vrijdagavond 10 april is het Groninger Forum weer het toneel van de Groningse Nacht van de Filosofie. We ontvangen die lange avond precies 25 filosofen en denkers die in een meerzalen-keuzeprogramma hun ideeën en gedachten met het publiek delen.

Er komen bekende filosofen uit Nederland, Duitsland en Amerika, maar er is ook een flinke handvol vakfilosofen uit Groningen. De organisatie strikte onder meer Stine Jensen, Hans Achterhuis, Rutger Bregman, Sally Haslanger, Rebekka Reinhard, René ten Bos, Menno de Bree en Coen Simon. De onderwerpen waarover ze spreken variëren enorm. Een greep uit het programma: Filosofie van het rijtjeshuis, Ongelijkheid, Schoonheid, Veganisme, Cookie Clicker, Detectives, Quiz: Wat denk je zelf?, Voetbal, Geweld en Religie, De spelende mens, Geld verdienen en toch gelukkig zijn en… Water. Voor toehoorders die kampen met een ethisch dilemma of met een brandende levensvraag is er de filosofische biechtstoel.
En bij de ingang wordt u op verrassende wijze geconfronteerd met het thema van de Maand van de Filosofie: ongelijkheid.
Het programma van de Groningse Nacht van de Filosofie start om 20.00 uur en duurt tot na middernacht. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningerforum.nl

De Groningse Nacht van de Filosofie wordt georganiseerd door het Groninger Forum, de faculteit Wijsbegeerte (RUG) en Studium Generale Groningen
 

See also

Sjors & Ruud theatermakers, Niels Taatgen
GEANNULEERD
Nederlands

Wegens omstandigheden is dit programma helaas geannuleerd. Heb je een kaartje gekocht? Dan ontvangt u van ons een bericht.