Overslaan en naar de inhoud gaan
P.F. Thomése: Over verdwalen
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-/ gratis voor studenten en SG-kortingspashouders

Onleesbaarheid

Casus 1: Tonnus Oosterhoff
P.F. Thomése in gesprek met Tonnus Oosterhoff

Gastschrijver P.F. Thomése gaat in gesprek met Tonnus Oosterhoff  over zijn recente roman Op de rok van het universum die voor grote verwarring  zorgde bij de vaderlandse boekenduiders.

Een boek wat je leest lijkt altijd op een boek dat je al gelezen hebt.  En als dat niet zo is, doe je alsof het zo is. Maar wat als het boek nergens op wil lijken? Er zijn schrijvers die ons naar onbekend terrein willen lokken, om ons daar aan ons lot over te laten. Tonnus Oosterhoff  is een meester in het ontregelen van onze leesroutines. Met zijn recente roman Op de rok van het universum stichtte hij wederom grote verwarring in de gelederen der vaderlandse boekenduiders. Samen met de schrijver gaat P.F. Thomése op zoek naar een leesstrategie en ook zal hij proberen te achterhalen waarom Oosterhoff het zijn lezers graag moeilijk maakt.

Tonnus Oosterhoff (1953) is een van Nederlands toonaangevende schrijvers en dichters. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, o.a. met de P.C. Hooftprijs voor poëzie. Hij schrijft verhalen (Vogelzaken, 1991, Kan niet vernietigd worden, 1996, Dans zonder vloer, 2003), romans (Het dikke hart, 1994, Op de rok van het universum, 2015), essays (Ook de schapen dachten na, 2000) en poëzie (verzameld in Het drijft weg, 2012).

Ook in deze serie

Zie ook