Overslaan en naar de inhoud gaan
P.F. Thomése: Over verdwalen
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,-/ gratis voor studenten en SG-kortingspashouders

Leesbaarheid

Casus 2: Peter Buwalda
P.F. Thomése in gesprek met Peter Buwalda

Bonita Avenue van Peter Buwalda is een van de meest gelezen en hoogst gewaardeerde romans van deze tijd. Volgens de auteur schept zijn succes verplichtingen voor zijn volgende werk. Hij stelt zelfs dat hij gebonden is aan een ´contract met de lezer´. 
Die lezer wil kennelijk meer van hetzelfde. Hoe werkt dat? Begint het schrijfproces met een strategisch marketingplan? Maar is een lezer wel zo voorspelbaar? En zo ja, is dat wenselijk? Een gesprek over dwaalsporen en strategieën, over gebaande paden en de weg kwijtraken.

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue die een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. De vertaalrechten werden verkocht aan o.a. Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en Amerika. The New York Times noemde het boek "dazzling" in een buitengewoon lovende recensie. In 2014 verscheen Suzy vindt van niet, met daarin zijn eerste tweeënvijftig columns uit de Volkskrant. In 2015 volgde Van mij valt niets te leren.

N.B. eerder werd aangekondigd dat P.F. Thomése in gesprek zou gaan met Griet Op de Beeck. Wegens omstandigheden heeft zij helaas af moeten zeggen.

 

Ook in deze serie

Zie ook

Christophe Brochard
Evolution in the urban jungle
English

In the wake of the world's most successful animal species, humans, many animals and plants have expanded their habitat to the city.

From Niche to Mainstream
Christiaan Triebert - Sold out!
English

What can we still believe? In the confusing and uncertain era of fake news and alternative facts, it’s increasingly challenging to unveil the truth.

Met oa. debat toekomst vd student, muziek, bier en lekker(!) studenten-eten
Nederlands

Wat is de toekomst van de student van nu? Kom naar de Nacht van de Student en discussieer mee!