Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands

Top 2000

Leo Blokhuis, Douwe Draaisma, Huub Wijfjes, Elmer Sterken, Rooie Rinus & Pé Daalemmer, The Outtakes en dj Jeroen van der Mark

Met een klinkend programma rondom de Top 2000 sluit Studium Generale het lustrumjaar 2011 feestelijk af.
Wil je weten wat het superster-effect in de top 2000 is, wanneer je muzieksmaak wordt gevormd of hoe popmuziek generaties kan verbinden? Luister dan naar de mini-colleges van de Groningse ‘popprofessoren’ Douwe Draaisma, Huub Wijfjes en rector magnificus Elmer Sterken, die meewerkten aan het nieuwe boek De muziek zegt alles. Leo Blokhuis, Nederlands enige echte ‘popprofessor’, zorgt voor muzikale illustraties bij hun verhalen en geeft zelf boeiende lessen, waarbij hij rijkelijk put uit de pophistorie. Presentator Frank den Hollander houdt de vaart erin. Daarna is het tijd voor een swingend feest met live-band The Outtakes – classic rock covers van o.a. de Small Faces, the Doors en the Rolling Stones –, deejay Jeroen van der Mark en ‘special guests’ Rooie Rinus en Pé Daalemmer die het enige Groningse nummer in de Top 2000 ten gehore brengen. Kortom, een gevarieerd en wervelend programma waar veel muziek in zit.

Programma
20.00 uur: Openingsnummers van The Outtakes
20.15 uur: De popprofessoren over de Top 2000
22.00 uur: rocken met The Outtakes
23.00 uur: swingen met dj Jeroen van der Mark
Selexyz Scholtens is aanwezig met een (pop)boekenstand en Leo Blokhuis en zijn collega-popprofessoren signeren hun boeken.

Leo Blokhuis is schrijver, programmamaker en presentator. Samen met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij jaarlijks het tv-programma ‘Top 2000 a gogo’.
Douwe Draaisma is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de RUG.
Elmer Sterken is hoogleraar monetaire economie en rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen.
Mediahistoricus Huub Wijfjes is bijzonder hoogleraar geschiedenis van radio en televisie aan de Universiteit van Amsterdam en docent aan de masteropleiding journalistiek van de RUG.

The Outtakes
Coos Grevelink - gitaar, zang en mondharmonica
Chris Slager - drums en vooral geen zang
Dicky Gilbers - toetsen, zang en acoustische gitaar
Ger Warink - bas en zang

Jeroen van der Mark werkt als deejay bij o.a. Vera, nachtcafé  Warhol en De Oosterpoort. Hij zorgt voor een mix van Top 2000-nummers en nieuwe hits van Iggy Pop tot Lady Gaga.

Interessante links
Leo Blokhuis
The Outtakes 
Douwe Draaisma  
Huub Wijfjes 
Elmer Sterken: Rectoraatsoverdracht en Opening Academisch Jaar  


 

Zie ook

Brenda Mathijssen, Julian Hanich and others
English spoken - with livestream
English

Halloween is becoming increasingly popular in the Netherlands. You can dress up for a party or theme park, go see a horror movie or carve a jack-o-lantern.

Placeholder
Spartacus | Che Guevara | Karel de Grote | John F. Kennedy e.a.
Nederlands

Het verleden is vergeven van helden, heldendaden en heldenverering. Echte helden hebben een standbeeld, staan op straatnaambordjes en hun geboortehuis is een bedevaartsoord.