Skip to main content
Nederlands
Time
19:30 – 0:00
Location

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen
Netherlands

Tickets
€7,50 (incl. 2 consumpties) via Forum Groningen

Waar kijk ik naar?

Collector’s Items op de Europese Nacht van de Onderzoekers
Lars Hendrikman, Ulco Kooystra, Sarah Burke

Lichaamsdelen op sterk water, stukken meteoriet, een fijngebreide muts uit Spitsbergen. Het Universiteitsmuseum Groningen staat tjokvol bijzondere instrumenten en objecten waarvan je denkt: waar kijk ik eigenlijk naar? Hoe werkt dit? Of, waar komt het vandaan? In de serie Collector’s Items geeft Studium Generale i.s.m. het Universiteitsmuseum een caleidoscopische dwarsdoorsnede van deze grote verzameling van meer dan honderdduizend objecten, die een heel mooie en soms zelfs verrassende blik op de ontwikkeling van de wetenschap geeft.

Speciaal voor de Europese Nacht van de Onderzoekers zetten we enkele van die objecten in de spotlights. Kom langs in STACH en leer meer over de vulva en de fallus, het allereerste elektrisch aangedreven voertuig ter wereld en een middeleeuwse havenkraan. 

Het wagentje van Stratingh

Programma
19.45 – 20.15 uur | Een middeleeuwse havenkraan - Lars Hendrikman (Universiteitsmuseum Groningen)
20.30 – 21.00 uur | De ‘auto’ van Stratingh uit 1835 - Ulco Kooystra (RUG)
21.15 – 21.45 uur | Vulva en fallus op sterk water - Sarah Burke (RUG)

Host is Mariska de Bone (Universiteitsmuseum Groningen).


Op vrijdag 29 september wordt in heel Europa de Europese Nacht van de Onderzoekers georganiseerd, om wetenschap te vieren en te bevragen. Tussen 19.30 en 00.00 wordt Forum Groningen omgetoverd tot een wetenschapsfestival vol met komedie, discussies, mini-colleges, muziek, experimenten en een gezellige borrel. Iedereen is welkom! Waar kijk ik naar is een van de onderdelen van het programma, georganiseerd door Studium Generale i.s.m. het Universiteitsmuseum. Een ticket geeft toegang tot het hele programma. Kijk voor de andere onderdelen van het programma op de site van Zpannend Zernike.


 

See also

Hedderik van Rijn, Yifan Wang and Sean Gryb
English

Are you ready to immerse yourself in the wonderful world of time? Sometimes it flies by, whilst at other moments it seems to take ages for things to end.

or food for thought...

De feestdagen komen eraan en dat betekent: heel veel eten. Van marsepeinen kikkers tot vette oliebollen, van kerstkalkoen tot appelbeignet.