Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
19:30 – 0:30 uur
Locatie

Forum
Nieuwe Markt 1
Groningen
Nederland

Tickets
€19,50/15.- voor studenten en SG-pashouders

Groningse Nacht van de Filosofie 2023

10e editie!
O.a. Andrea Wulf, Joep Dohmen en Patricia MacCormack

‘Waarom een Groningse Nacht van de Filosofie? Omdat het leuk is over dingen na te denken waar je anders niet over nadenkt. Dat kan je kijk op de wereld veranderen. Of juist niet, maar dan weet je beter waarom je vasthoudt aan je blik. Moeilijk? Soms, maar dat is niet altijd een nadeel.’ Met deze woorden kondigde de eerste Groningse Nacht van de Filosofie zich aan en dit jaar vieren we alweer de tiende editie!

Op 21 april vult het Forum Groningen zich met filosofische kwesties en alledaagse vragen, filosofen en visionairs. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, verklappen we dat historicus Andrea Wulf komt vertellen over Rebelse genieën, haar recent gepubliceerde werk over de romantische filosofen omstreeks 1800 in de Duitse universiteitsstad Jena. Patricia MacCormack zal spreken over haar boek The Ahuman Manifesto waarin ze onder andere betoogt dat de menselijke soort moet stoppen met zich voort te planten.

Zeker zal er ook volop aandacht geschonken worden aan het thema van de Maand van de Filosofie: Weerloos en Waardevol.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en Forum Groningen. Kaarten zijn vanaf 26 januari te koop op de site van het Forum.


 

Zie ook