Skip to main content
Nederlands
Time
20:30 – 22:00
Location

Noorderzon
Spiegeltent
Groningen
Netherlands

Tickets
€ 7,50 (verkrijgbaar vanaf 15 juli via Noorderzon)

Seks! Een leven lang leren

Ellen Laan

Wat weet je eigenlijk van de clitoris? Hebben mannen altijd zin? En hoe beleef je nu echt plezier aan seks? Hoewel blijkt dat mensen van alle leeftijden seksualiteit zien als een essentieel onderdeel van hun leven, beschikken ze vaak niet over voldoende 'tools' om er echt van te genieten. Hoogleraar seksuologie Ellen Laan geeft voorlichting voor volwassenen.

Om plezier te beleven aan seks moet je weten wat jij en je partner nodig hebben om opgewonden te worden en zin te krijgen, én moet je kunnen en durven aangeven wat je wel en niet wilt. Gebrek aan kennis over het eigen lijf en over hoe seks werkt staan seksueel plezier vaak in de weg, zo stelt Ellen Laan. Ook ontmantelt ze mythes en misvattingen over seks.

Ellen Laan is seksuoloog en psycholoog. Ze verwierf internationale bekendheid met haar baanbrekende promotie-onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Ze is sinds 2016 hoogleraar Biopsychosociale Determinanten van Seksuele Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met collega Rik van Lunsen schreef Laan het boek Seks!, een leven lang leren.

Dit programma is in samenwerking met Noorderzon Performing Arts Festival.

Also in this series

See also