Skip to main content
In series
Nederlands
Location

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Netherlands

Tickets
€3,- / gratis op vertoon studenten- of SG-kortingspas

Testament van mijn jeugd

Lezing en interview met Marja Pruis
Joost de Vries

In zijn klassieker zingt Boudewijn de Groot ‘Na 22 jaren in dit leven, maak ik een testament op van mijn jeugd.’ Wie zou nu nog na 22 jaar al zijn jeugd als een afgesloten geheel beschouwen?

Wie zou überhaupt nog zijn jeugd als een afgesloten periode zien? En wat zijn de gevolgen daarvan? Dat zijn zo’n beetje de vragen waarmee essayist en romancier Joost de Vries zich zal bezighouden tijdens zijn gastschrijverschap aan de RUG. Na een korte lezing wordt hij geïnterviewd door schrijfster en journaliste Marja Pruis.

Also in this series

Joost de Vries in gesprek met Nina Polak en Franca Treur
Over Coming of Age in de literatuur
Nederlands

In de literatuur is de rite de passage een van de oudste, en meest geliefde, onderwerpen: het moment waarop de held zijn jeugdige naïviteit van zich afschudt en de were

Joost de Vries
Over J.D. Salinger, Haruki Murakami en vooral niet volwassen willen worden
Nederlands

Superhelden domineren de bioscopen, Young Adult romans bestormen de bestsellerlijsten, en niemand weet voor z’n dertigste wat hij wil gaan doen met zijn leven. Toch?

See also

Placeholder
Marc Chavannes, Jaap de Wilde
Democratie, besluiteloosheid en uitstelgedrag
Nederlands

Tijdens de algemene politieke beschouwingen kreeg PM Balkenende - die kampte met een vormcrisis - vooral voor de voeten geworpen dat zijn kabinet met belangrijke beslissingen ve

Pim van Lommel, coreferent Jacob Jolij
Nederlands

Hoe zijn bijna-dood ervaringen te verklaren? Is er een wetenschappelijke verklaring voor zowel de oorzaak als inhoud van deze ervaring?

Debatten, twistgesprekken, mini-colleges & columns
De academie ter discussie! DENK MEE!
Nederlands

Tijdens de Nacht van de Universiteit in het Academiegebouw buigen we ons over de toekomst van de academie. Wat is er mis met de universiteit en hoe kan het beter?