Overslaan en naar de inhoud gaan
Placeholder
Thema
Nederlands

Thijs Römer

Anarchistisch Theater of Theater van de nieuwe stempel
Thijs Römer

Anarchistisch theater…..wat is dat? Je niet aan de regels houden? Geen oordelen? Geen mores? Naakt over het toneel rennen? Onbegrijpelijke teksten? Of is het weer het zoveelste hokje in de heden-daagse hokjesgeest? Het is in ieder geval theater dat anders is dan anders. Theater van de nieuwe stempel misschien wel. Acteur Thijs Römer komt ons zijn visie op het theater van de nieuwe stempel geven.

Thijs Römer werd onder andere bekend als Jason in de televisieserie Medea van Theo van Gogh. Voor de hoofdrol in de film 06/05 - ook van Van Gogh -  kreeg hij onlangs een gouden kalf op het Nederlandse Film Festival. Römer heeft na zijn opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool in 2002 samen met drie medestudenten de toneelgroep ‘Annette Speelt’ opgericht. Het gezelschap is een geleid collectief, waarin ieder project de uitkomst is van een gelijkwaardige samenwerking tussen de kunstenaars. Thijs Römer heeft verder nog meegewerkt aan producties van onder andere ‘De Theatercompagnie’, ‘Het Nationaal Toneel’ en het ‘Noord Nederlands Toneel’.

 

Zie ook

Anton Blok
De vervlechting van ‘onderwereld’ en ‘bovenwereld’
Nederlands

De maffia op Sicilië kwam voort uit de arme boerenstand. Bij een zwakke overheid zoeken mensen bescherming bij personen die meer macht en invloed hebben.

Joke Hermsen, coreferent Eva Rovers
Nieuw licht op Rosa Luxemburg en Hannah Arendt
Nederlands

Wat is er voor nodig om het roer werkelijk om te gooien en de omwenteling naar een meer duurzame, menselijke en solidaire samenleving voor elkaar te krijgen?

Placeholder
Kunst & Geschiedenis | Trends | Werking
Nederlands

Het woord ‘drugs’ roept direct allerlei reacties op en is altijd goed voor verhitte discussies.