Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Over de grenzen van de letteren
Nederlands
Locatie

Harmoniegebouw
Oude Kijk in 't Jatstraat 26
Groningen
Nederland

Tickets
Vol!

Werkcolleges

Speciaal voor RUG-studenten
Ellen Deckwitz

In de werkcolleges geeft Ellen Deckwitz studenten een training in het schrijven van drie verschillende tekstsoorten: columns, korte verhalen en poëzie. Het begin van de collegereeks draait om de vraag: wat wil je vertellen, welke mogelijkheden bieden de verschillende genres en welke literaire technieken kun je hiervoor gebruiken? Via schrijfoefeningen en het lezen van achtergrondliteratuur worden de kenmerken van deze literaire genres belicht, en leer je hoe je op verschillende manieren verschillende ideeën op de lezer kan overbrengen. Uiteindelijk specialiseert iedere student zich in een genre naar keuze en gaat aan de slag. Doordat de opdrachten tijdens de werkcolleges worden besproken, zal er een kruisbestuiving plaatsvinden: de dichters zullen leren van de columnisten, de verhalenvertellers van de poëzie.

Data en tijd
Dinsdagen 26 september, 3, 10 en 17 oktober
11-13 uur, Harmoniegebouw, zaal LE 1312.0018
Dinsdagen 14, 21 en 28 november en 5 december
13-15 uur, Harmoniegebouw, zaal LE 1312.0007

Aanmelden
Bij Annemieke Koning:
a.m.koning@rug.nl, telefoon 363 8250
Vóór maandag 28 augustus 2017

Let op! Er kunnen maximaal 16 studenten deelnemen aan de werkcolleges: acht letterenstudenten en acht studenten van buiten de Letterenfaculteit.
Studenten kunnen zich aanmelden met een korte geschreven motivatie en vermelding van hun studie. Voor de werkcolleges en het
bijwonen van de publieke avonden staan 5 ECTS (vrije ruimte).

Ook in deze serie

Zie ook

Placeholder
Philippe Remarque, Henk Harbers
Vergangenheitsbewältigung in Duitsland na de Wende
Nederlands

Met hun eigen geschiedenis hebben onze Oosterburen sinds de Tweede Wereldoorlog een bijzonder moeilijke verhouding gehad.

sara kee
Reis! Alleen op de wereld
Nederlands

Alleen reizen geeft het ultieme gevoel van vrijheid, maar je wordt ook met jezelf gconfronteerd, ervaarde filosoof en schrijver Sara Kee.

Nederlands

Binnenkort woont voor het eerst in de geschiedenis meer dan de helft van de wereldbevolking in de stad.