Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€3,- / gratis op vertoon studenten- of SG-kortingspas

Ironie, engagement en hopeloos idealisme

Een avond met Joost de Vries en P.F. Thomése

Waarom hebben de jongere generaties zo’n hang naar de ernst en zwaarte van het leven, vraagt P.F. Thomése zich af. Waarom verheerlijken oudere generaties soms zo de ironische, spottende blik op het leven, vraagt Joost de Vries zich af.

Over deze onderwerpen corresponderen Joost de Vries en P.F. Thomése al langer met elkaar. Op deze avond lezen zij hun brieven aan elkaar voor en gaan met elkaar in debat over ironie, engagement, en hopeloos idealisme.  

P.F. Thomése (1958) publiceerde zijn eerste literaire verhaal in 1986. Zijn werk, waaronder Vladiwostok en Grillroom Jeruzalem, werd veelvuldig genomineerd en bekroond met onder meer de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en in meer dan twintig talen vertaald. In 2015 verscheen de roman De Onderwaterzwemmer.

Ook in deze serie

Joost de Vries in gesprek met Nina Polak en Franca Treur
Over Coming of Age in de literatuur
Nederlands

In de literatuur is de rite de passage een van de oudste, en meest geliefde, onderwerpen: het moment waarop de held zijn jeugdige naïviteit van zich afschudt en de were

Joost de Vries
Over J.D. Salinger, Haruki Murakami en vooral niet volwassen willen worden
Nederlands

Superhelden domineren de bioscopen, Young Adult romans bestormen de bestsellerlijsten, en niemand weet voor z’n dertigste wat hij wil gaan doen met zijn leven. Toch?

Zie ook

Placeholder
Marie-José Bonthuis, Anton Vedder, Stefan Nieuwenhuis
Niets te verbergen en toch bang
Nederlands

Van iedereen die naar Amerika vliegt, een geneesmiddel voorgeschreven krijgt bij de huisarts, simpelweg op het internet surft of mobiel belt zijn (persoonlijke) gegevens bekend.

Uitgelichte vragen van de Groninger Wetenschapsquiz
Nederlands

Waarom stinkt zweet soms wel en soms niet? Wat is de voornaamste reden dat het panopticon vroeger een populair ontwerp was voor een gevangenis?