Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
19:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
Uitverkocht

Wie (niet) reist is gek

Ap Dijksterhuis

Reizen heeft benijdenswaardige effecten op onze gesteldheid. Het is dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger, en verlengt, ten slotte, ons leven. In vliegende vaart en met veel humor voert Ap Dijksterhuis ons mee van India tot de VS, van Ecuador tot Zanzibar, van Birma tot Iran, en van Indonesië tot Egypte. Hilarische, maar ook penibele reiservaringen verbindt hij aan verrassende psychologische inzichten. Wie (niet) reist is gek is voor iedereen die van reizen houdt, met slechts een rugzak of omringd door luxe in 5-sterrenhotels, naar verre oorden of dichter bij huis, actief of dromend in de leunstoel.

Ap Dijksterhuis is schrijver, hoogleraar, spreker, en ondernemer. Hij wordt gefascineerd door grote vragen. Wat is de functie van ons bewustzijn? Wat drijft mensen, en wat maakt mensen gelukkig? Hoe maken mensen hun belangrijkste keuzes? Ap won een groot aantal wetenschappelijke prijzen en schreef de afgelopen jaren meerdere boeken: Het slimme onbewuste (2007), De merkwaardige psychologie van een wijndrinker (2011), Op naar geluk (2015) en Wie (niet) reis is gek (2017). Later dit jaar verschijnt Tussen de oortjes, een psychologieboek voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Ook in deze serie

Zie ook

In gesprek met Sander Koenen
Over leiderschap, verlies, de krijgsmacht en soldatenhumor
Nederlands

Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als Commandant der Strijdkrachten.

Arjen Lubach in gesprek met Emanuel Rutten en studenten
Voorbij de ratio
Nederlands

De wereld van de student anno 2017 draait vooral om feiten, logica en bewijzen. Alles in de wereld is te verklaren.

Placeholder
Roel Borstlap, Ronald Ohlsen, Marian Verkerk
Zorg, ethiek en ouderschap van kinderen met het Downsyndroom
Nederlands

De 21e maart (21-3) is de jaarlijkse Wereld Downdag. Niet toevallig: Downkinderen hebben het 21e chromosoom in drievoud in plaats van in twee-.