Overslaan en naar de inhoud gaan

watchlist

Terugblik op Live in Nerdland
Nederlands

Met de theatervoorstelling Live in Nerdland, over de wondere wereld van genetica, trapte comedian en televisiepresentator Lieven Scheire het nieuwe seizoen af.

Discover new places from home
English

This year travelling the world is not easy due to Covid-19, but no need to be sad: you can also discover new places from your own couch.

Kunnen we leren van uitbraken van epidemieën uit het verleden en ons hiermee voorbereiden op (nieuwe) pandemieën? Kunnen we antwoord vinden in ons DNA?

Wat kunnen we doen om klimaatverandering tegen te gaan? Kunnen we van andere landen leren? Moeten we het zelf doen en stoppen met vleesconsumptie en vliegen?

What should we believe?

Bestaat er één waarheid? Wat moeten we geloven in tijden van fake news en alternative facts? Vertrouwen we op de kennis van experts en wetenschappers?

Over creativiteit en de kracht van kunst

De uitbraak van het coronavirus doet een beroep op onze creativiteit en het sluiten van musea, concertzalen en theaters vraagt ons om alternatieve manieren om kunst te ervaren.

Nederlands

Sportwedstrijden worden afgelast, de Olympische Spelen zijn uitgesteld en we komen niet meer samen in het park om te trainen.

Let's get together online

Tijdens de uitbraak van het coronavirus vermijden we niet alleen groepsactiviteiten, maar hebben we ook weinig contact met vrienden en familie.