Overslaan en naar de inhoud gaan
Placeholder
Thema
Nederlands

Biertje!?

Lezing en proeverij
Mathieu de Jager, Gerrit Jan Vos

De kennis van bier gaat bij de meeste studenten niet verder dan een paar kroegwijsheden. Wijn na bier geeft plezier, bier na wijn geeft venijn.

Niet te veel soorten bier door elkaar als je de volgende dag vroeg moet opstaan. En met een paar glazen water voor het slapen gaan, voorkom je hoofdpijn bij het ontwaken. Veel dieper gaat de kennis over de meest populaire volksdrank niet. Wanneer werd bier volksdrank nummer één? Hoe wordt het gebrouwen? Wat is nou precies het verschil tussen trappistenbier en abdijbier? Hoe kun je dat verschil proeven, en door welke ingrediënten komt dat dan?
Op deze studentenavond kun je je kennis bijspijkeren en verschillende biersoorten proeven.

Mathieu de Jager, kroegbaas, amateurbrouwer en bierspecialist, geeft een inleiding over de herkomst van het edele gerstenat, het brouwen en de grote rijkdom aan biersoorten.
Samen met Gerrit Jan Vos, bier- en wijnkenner, laat hij het publiek de verschillen proeven en ervaren.

Mathieu de Jager en Gerrit Jan Vos zijn de oprichters van het biergenootschap In Birra Veritas en de organisatoren van een jaarlijkse bokbierdag.

Zie ook

Placeholder
Koosje van Doesen, Viktoria Koblenko, Frank den Hollander, Marjo Buitelaar
Nederlands

Sinds enige tijd moet je – als je Nederlander wilt worden of als je je in Nederland wilt vestigen – aantonen dat je de taal beheerst en op de hoogte bent van onze gebruiken en g