Overslaan en naar de inhoud gaan
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
Online, maar aanmelden verplicht

De digitale straat

Jongeren, drillrapp en geweld
Robby Roks - ONLINE

Ook in Nederland verschijnen online drillvideo’s, waarin groepen jongeren met gezichtsbedekking – soms ondersteund door vuur- en steekwapens –  rappen over geweld. Bij een aantal recente steekincidenten wordt de relatie gelegd met drillrappers die daar als dader of slachtoffer betrokken bij zouden zijn.

Wat is drill? Wat is de historische relatie tussen hiphop en straatcultuur? En dragen drillvideo's bij aan de verheerlijking van geweld? Criminoloog Robby Roks onderzoekt hoe geweld op de digitale straat vorm krijgt en hoe dit door jongeren wordt geïnterpreteerd.

Robby Roks is als universitair docent verbonden aan de sectie Criminologie van de Erasmus School of Law, Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn wetenschappelijke interesse en expertise ligt op het terrein van (de digitalisering van) straatcultuur, gangs en georganiseerde criminaliteit.

Ook in deze serie

Zie ook

Nederlands

De afgelopen maanden werkte stagiair-programmamaker Lyanne Levy bij Studium Generale Groningen aan een lezingenserie over interesse in misdaad: Fascinatie voor het kwa