Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

Academiegebouw
Broerstraat 5
Groningen
Nederland

Tickets
€4,-/€2,- met SG-kortingspas/gratis voor studenten

De natuur als mens

Mathijs Deen - ook livestream

Mensen en dieren zijn niet de enige personages die de verhalen van schrijver Mathijs Deen bevolken. De Waddenzee, een rivier, een stuk continent op ramkoers of de noordwesterstorm, ze hebben allemaal verlangens, voornemens, ze zoeken ruimte voor zichzelf, ze zijn onverschillig, moe, opdringerig, kortaangebonden. Deen, gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen in het najaar van 2021, beschrijft de wereld om ons heen alsof we omringd zijn door een wereld die zich actief om ons bekommert, of ons even actief naar het leven staat. In dit college vertelt hij over de invloed die de levende en dode natuur heeft op zijn personages.

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en werkcolleges voor studenten (van binnen en buiten de RUG) die hun schrijftalent verder willen ontwikkelen. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.

Ook in deze serie

Mathijs Deen, Mathijs Sanders
In gesprek met Mathijs Deen - UITVERKOCHT
Nederlands

Hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Mathijs Sanders gaat met Mathijs Deen in gesprek over zijn werk, zijn achtergrond en over zijn liefde voor literatuur, radio, fictie,

Zie ook