Overslaan en naar de inhoud gaan
Thema
Nederlands
Tijd
20:00 – 21:30
Locatie

n.t.b.
Groningen
Nederland

Tickets
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 23 augustus.

Schrijven in niemandsland

In gesprek met Mathijs Deen
Mathijs Deen, Mathijs Sanders

Hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Mathijs Sanders gaat met Mathijs Deen in gesprek over zijn werk, zijn achtergrond en over zijn liefde voor literatuur, radio, fictie, non-fictie en alles wat zich daartussenin begeeft.

Mathijs Deen is in 2021 de gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor velen is hij een vertrouwde stem door de documentaires die hij maakte voor de VPRO-radio en de luisterboeken die hij voorleest. Zowel in zijn meest recente boek Over oude wegen, waarin hij schrijft over de wegen die Europa verbinden, als in het bejubelde De Wadden, waarin boeren, Romeinse krijgsheren, Friezen, piraten, vluchtelingen, gelukszoekers, bezetters en badgasten een rol spelen, gebruikt Mathijs onverwachte personages en gebeurtenissen om het heden en verleden van uiteenlopende plekken op aantrekkelijke wijze met elkaar te verbinden. Hij laat hiermee iedereen iets nieuws zien en brengt de geschiedenis op wervelende wijze tot leven.

Gastschrijverschap
Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en werkcolleges voor studenten (van binnen en buiten de RUG) die hun schrijftalent verder willen ontwikkelen. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.

Ook in deze serie

Zie ook

Jan Dirk Blom, Rinke van den Brink, Iris Sommer
English

Our brain is a wonderful organ. The most beautiful and the most terrible experiences arise from between our ears.